Believe in Yourself

Våra nyheter

Boden kommer som bekant från en riktigt härlig laginsats och seger under lördagen mot Östersund, som innebär att Boden nu har fyra raka vinster i bagaget. Idag väntar andra matchen under Bodens bortaturné för den här gången, och Örnsköldsvik HF står för motståndet.

Örnsköldsvik har spelat lika många matcher som Boden (9 st). Hittills har de skrapat ihop 11 poäng med 3 vinster, 2 oavgjorda och 4 förluster och ligger just nu 7a i tabellen. Boden har 17 inspelade poäng och ligger 4a i tabellen – 2 poäng bakom Vännäs som har spelat en match mer.

Örnsköldsvik har ett relativt ungt lag och de kommer säkerligen vara på hugget med mycket fart och kreativitet. Det har visat sig att alla lag kan slå alla i den här serien så det blir som vanligt ingen lätt nöt att knäcka för Boden. De spelade precis som Boden under lördagen, då de mötte Piteå och ledde med 2-0, men lyckades inte riktigt stå emot hela vägen mot en av seriefavoriterna. Matchen gick till förlängning, där Örnsköldsvik förlorade i övertid. Så det är alldeles säkert ett revanschsuget lag Boden möter idag!

Hemsidan tog sig ett snack med Sebastian Huczkowski om hans tankar inför helgen.

Tjena Husse!
Du har haft en riktig fin start och poängproduktion hittills. Hur upplever du själv att din prestation varit så här långt?
Det har funkat bra för mig hittills. Jag lägger inte så stort fokus på vem som gör poängen. Det viktiga är att vi vinner.

Vad är anledningen till att det har gått så bra tror du?
Svårt att sätta fingret på men jag försöker göra mitt bästa varje dag jag ställer mig på isen.

Finns det något du skulle vilja förbättra?
Det finns alltid saker man vill förbättra, de är det som ska driva mig framåt i min utveckling.

Om vi kollar på Örnsköldsvik, vad vet ni om dem?
Egentligen ingenting. Vi har inte mött dem något i år ännu. Vi kommer fokusera på vad vi ska göra.

Vad skulle du säga är nyckeln till ytterligare 3 poäng?
Jobba, byt, jobba, byt, jobba, byt.

Här kan du se webbsändningen av matchen:
Örnsköldsvik HF – Boden Hockey

Arkivfoto: Mats Engfors/Fotographic
Skribent: Kristian Nilsson

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm