Hockeygymnasiet

Hockeygymnasiet

Boden har ett rikt idrottsliv med många verksamma idrottsföreningar. Det finns bra förutsättningar för dig att utöva din idrott, träna och tävla på hög nivå.

Hockeygymnasiet

Lokal Idrottsprofil

Bodens Kommun har ett rikt idrottsliv med många verksamma idrottsföreningar. Det finns bra förutsättningar för dig att utöva din idrott, träna och tävla på hög nivå.

På hockeygymnasiet i Boden inriktar vi oss på individuell utveckling, där du får möjligheten att träna hockey två gånger extra i veckan.

Vi kombinerar passen oftast med ett fyspass och ispass. På isen fokuserar vi mycket på tekniska färdigheter samt detaljer i olika moment som skridskoteknik, passning och mottagning, närkamper, skott etc. Här delar man upp backar och forwards och jobbar på backdetaljer samt forwardsdetaljer så att du får ännu mer verktyg som hjälper dig i din karriär. Alla elever gör en IUP (individuell utvecklingsplan) två gånger per termin som följer med dig under hela gymnasietiden.

Individuella val Ishockey Idrott och hälsa-specialisering 1 och 2
100 + 100 Lokal Idrottsprofil (LIP) Hockeygymnasiet Boden.

Ett av våra två J18-lag spelar i Sveriges högsta J18-liga, medan J20-laget tävlar i J20 Region Norra. Utöver elitverksamheten, erbjuder Boden Hockey även en breddverksamhet inom J18,  där vårat andra J18-lag spelar i Division 1.

De linjerna som går att söka är:

  • Ekonomiprogrammet
  • El- och Energiprogrammet
  • Teknikprogrammet
  • Vård- och omsorgsprogrammet

Dina lärare/tränare/instruktörer är i toppklass och dessutom anordnas speciella gemensamma seminarier.
Exempel på gemensamma moment: träningslära, kost, näringslära, mental träning, idrottfysiologi samt prova på andra idrottsgrenar.

Alla idrottsanläggningar ligger inom 5 minuters gångavstånd från skolan. Närheten till allt centrum, buss, och järnvägsstation Idrott

Syftet med våran juniorverksamhet är att utveckla och utbilda spelare att ta klivet till representationslaget och fortsätta sin utveckling i senior ålder. Juniorverksamhetens mål är att göra spelaren redo för en lång karriär som hockeyspelare.

Utvecklas i boden!

Är du redo att ta steget? Ansök till Hockeygymnasiet idag.

Du ansöker genom att fylla i ansökan på webben i samband med ditt gymnasieval. Prata med din studie- och yrkesvägledare om hur ansökningsprocessen går till.

Kontakt: