Hockeynytt

Våra nyheter

Som ni alla redan vet så byter Boden Hockey ut bägge sina burväktare till kommande säsong. Hugo Haas gick till Vallentuna och vart Jacob Karlsson hamnar är i skrivande stund oklart. Anton Hjalmarsson hämtades in från Kalix Hockey och andrekeepern blir riktigt spännande. 

Felix Stenmark hämtas nämligen in från Timrås J20-lag. 

“Jag valde Boden eftersom de verkligen är en anrik förening med bra och stabil målsättning”

Vad kul att du valde Boden Hockey. Varför blev det just Boden? 

– Jag valde Boden eftersom de verkligen är en anrik förening med bra och stabil målsättning. De vill uppåt i seriesystemet och närmast är Allsvenskan. Det är inte helt lätt att ta sig dit, men att de har ambitionen att nå dit är inspirerande. Sedan verkar de vara ett bra gäng som har resurser och det är också positivt, säger Felix Stenmark. 

Du kommer senast från Timrå, men vad är din bakgrund? 

– Jag har Teg som moderklubb, men jag har tuffat runt lite i Sverige. Jag har spelat med både Leksand och Björklöven också. Det känns skoj att starta igång min seniorkarriär i ett lag som Boden Hockey. 

Felix Stenmark har en stor idol som han fick möjligheten att träffa ifjol, när han var uttagen till Timrås SHL-trupp. 

– Jag gillar verkligen Joel Lassinantti i Luleå Hockey. Jag har tittat en hel del på honom eftersom vi är ganska lika i kroppsbyggnad. Jag är ju inte den största målvakten direkt, så därför får man spela efter förutsättningarna. Det var förövrigt skithäftigt att vara med under Timrås SHL-match, även om det bara var på bänken… 

Felix Stenmark och hans vänsterplock hade en räddningsprocent på 90,9, en bra siffra som dock inte säger något egentligen eftersom det beror på situationen. 

– Nej, det ger kanske ett hum, men det är många faktorer som spelar in och därför så speglar inte räddningsprocenten allting, fortsätter Felix. 

Då säger jag bara avslutningsvis välkommen till Boden och Boden Hockey, när går flyttlasset norrut? 

– Vi ska ha en samling i början av augusti så jag flyttar nog upp i slutet av juli. Jag är bara så otroligt taggad och det ska verkligen bli hur kul som helst, säger Felix Stenmark avslutningsvis. 

Björn Norén 

Vi i Boden