Believe in Yourself

Våra nyheter

Idag är vi mycket glada att presentera en viktig förlängning inför nästa säsong – Viktor “Ville” Sandberg! 

Viktor kanske egentligen inte behöver någon närmare presentation, då Bodensonen är en publikfavorit i hemmaborgen. Med sin rutin i sina 229 HockeyEttan-matcher, samt 42 matcher i HockeyAllsvenskan och 23 poäng på 27 matcher är han såklart en viktig pusselbit i vårt fortsatta lagbygge.

– Vi är mycket glada att presentera en förlängning med Viktor. Han är en tvåvägsspelare som har bra spelförståelse, samt styrka i powerplay och tekningar. Då han har haft otur med skador de senaste åren har han inte fått ut allt han besitter, men vi är som sagt mycket glada att han är med på vår resa framöver, säger GM Rolf Nilsson.

Här nedan kan du läsa en intervju med Ville.

Tjenare Ville, du har precis förlängt ditt kontrakt med 1 år, vad var det som fick dig att skriva på och fortsätta karriären med oss i Boden?
Tjena! Japp de stämmer, var egentligen inget svårt beslut. Att karriären skulle fortsätta i Boden var ganska glasklart. Finns inget annat lag jag vill spela i. Så när Roffe erbjöd en förlängning var de bara att krita på direkt.

Ni har gjort en fantastisk säsong så här långt och ni tog er till Kvalserien redan andra året ni är tillbaka i HockeyEttan. Hur skulle du beskriva resan ni har gjort?
Som du säger så har vi gjort en riktigt bra säsong. Resan som vi gjort är ju klart godkänd med Play Off 2 första året, och nu Kvalserien år två. Men vi är inte nöjda än. Slutdestinationen är en bit bort så de är bara att fortsätta jobba hårt så kommer vi nog komma fram så småningom.

Jag förstår att fokus just nu ligger på den sista matchen i Kvalserien, men om du blickar lite längre fram mot nästa säsong, vad är dina tankar kring den?
Vi har ju en match kvar som vi har fokus på just nu. Men om vi tittar framåt så hoppas jag väl att både laget och föreningen utvecklas ännu mer för att fortsätta vara en utmanare om att ta klivet upp till Allsvenskan. Och de är jag övertygad om att vi kommer vara.

Du är en spelare med stor erfarenhet från spel i HockeyEttan och har även spelat i Allsvenskan, vad känner du att du kan och vill bidra med till laget nästa säsong?
Ja precis, det har ju blivit några säsonger i Ettan nu. Jag ska väl fortsätta spela mitt spel men även försöka hjälpa de lite yngre/nya spelarna att komma in i Boden-kostymen så fort som möjligt.

Vad har ni dragit för lärdomar av den här säsongen och då av Allettan och Kvalserien främst?
Oj, de är massvis vi lärt oss, tycker jag. Speciellt nu i Kvalserien, varje litet misstag kostar mycket och man får ingenting gratis. Så de finns mycket lärdom vi kan ta med oss till säsongerna framöver!

Tack Ville, vi ser framemot att se dig ytterligare en säsong i HockeyEttans snyggaste matchställ.
Tack själv!

Skribent: Dennis Eliasson

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm