Hockeynytt

Våra nyheter

VIGOR ANDERSSON KLAR FÖR BODEN

Att Boden Hockey ställer ett ungt och hungrigt lag på isen är ganska klart. En av dessa unga och hungriga ynglingar är backen Vigor Andersson.  Andersson som är född 2004 blir klubbens fjärde 04:a denna säsong. 

Välkommen till Boden Hockey! 

– Tusen tack ska du ha. Det känns verkligen spännande att kliva ut på isen i HIVE Arena, säger Vigor Andersson nöjt. 

Varför blev det just Boden Hockey? 

– De verkar verkligen ha ett riktigt spännande lag på gång och de har bra ambitioner som gjorde att jag valde Boden Hockey. Boden har en bra mix av både unga och äldre spelare med massor av rutin, så jag hoppas att jag kommer att utvecklas bra i Boden Hockey, fortsätter Vigor Andersson. 

“Det ska bli skitroligt på ren svenska”

Din moderklubb är Kalix Hockey, men du har spelat många år i Luleå Hockey? 

– Ja, jag flyttade till Luleå tidigt och spelade fram till J16 med Luleå. Då flyttade jag ner till Örnsköldsvik för att gå Modo:s hockeygym, så detta blir min första seniorklubb. Det ska bli skitroligt på ren svenska, säger Vigor med ett skratt. 

Vad är dina styrkor som hockeyspelare? 

– Jag är ganska allround och har spelat mycket i både boxplay och powerplay. Roligast är såklart att spela en offensiv hockey, om jag nu får välja. Sedan en annan sak som jag tycker jag är bra på är att slå första passen med precision. Jag brukar försöka att inte drälla med pucken så mycket, men i seniorhockeyn går allting så mycket fortare så förhoppningsvis kan jag fortsätta med det, säger Vigor Andersson avslutningsvis. 

Det ska verkligen bli spännande att följa Vigor Anderssons säsong under vintern. 

Björn Norén 

Vi i Boden