Believe in Yourself

Våra nyheter

Vi kan med glädje presentera nästa stora profil till BHF-open – det är ingen mindre än NHL- och landslagsmålvakten Anders Nilsson!

Nilsson som ursprungligen är från Luleå vann VM-guld med Tre Kronor så sent som i våras. Han har de senaste åren spelat i NHL där han representerar Vancouver Canucks och tidigare bland annat Buffalo Sabres och Edmonton Oilers. Han har även spelat i KHL och har representerat landslaget vid ett flertal tillfällen.

– Det kommer bli en rolig grej! Roligt att få träffa folk och hockeymänniskor från Norrbotten som man kanske inte får chansen att prata med annars. Jag spelar ju inte ens golf egentligen, så jag kommer egentligen inte för golfen utan det ska bli roligt att umgås och träffa folk. Jag har hört att Boden har en väldigt fin golfbana, säger Anders Nilsson till hemsidan när vi ringer upp honom.

Du spelar inte golf? Har du någon golferfarenhet sedan tidigare?
– Ja alltså, vi spelar en golftävling en gång per år med laget borta i Nordamerika med sponsorer m.m. Annars är jag väldigt bra på att vara caddie och köra golfbil, det är där min specialitet sitter, skrattar han.

Då har du inte så bra golfhandicap med andra ord?
– Inte direkt. Jag har väl det högsta jag kan ha. Jag har inte ens grönt kort.. Jag vet inte ens vad man börjar på för siffra, men där är jag.

Anders har anknytning till Boden sedan tidigare då hans pappa (Peder Nilsson) är uppvuxen i staden och har även varit målvakt i Bodens BK under 70- och 80-talet, så han har främst under barndomsåren spenderat mycket tid här.
– Ja, jag har varit i Boden mycket när jag var yngre genom att pappa var målvakt där och min bror (Jens) har även spelat hockey där i slutet på 90-talet. Jag har varit mycket i ishallen i Boden och åkt mycket skridskor där och sett både träningar och matcher, så jag har en hel del bra barndomsminnen därifrån.

Vad tycker du om Boden som stad?
– Den är jättefin! Lite mindre än Luleå men annars en väldigt fin och trevlig stad. Min bror bor där så jag är där ibland, men mest är jag i Luleå.

Även fast det kanske inte är det första man tror så har faktiskt Anders oväntat mycket koll på Boden Hockey och hur lagets framgångar sett ut under främst det senaste året. Han pratar lite om året som var och att det är kul att klubben valt att satsa mot Allsvenskan.
– Det är jättekul att Boden satsar framåt och gör en ordentlig satsning. Jag tycker Boden som stad och lag ska ha ett lag i Allsvenskan, speciellt med den historian som finns i Boden. Det är jättekul att de satsar och det är kul att se att de gjorde en så stark säsong i ettan första året. Det är bara att hoppas på att klubben och laget kan ta ytterligare steg och att hela staden och sponsorer hjälper till och finns där, då finns allt som behövs för att lyckas.

Har du någon koll på någon spelare i laget?
– Jag har väl inte 100% koll på alla spelare som är klara och som finns i laget men jag har koll på de flesta som är i min ålder, säger Anders och nämner en av spelarna som nu lagt av med hockeyn och målvakten Oskar Sehlstedt.

Avslutningsvis skickar Anders Nilsson en hälsning till både supportrar och sponsorer som står i valet och kvalet och tvekar på om man ska delta i tävlingen eller inte:
– Jag hoppas att alla kommer och att det inte är något att tveka om. Om man är tveksam på grund av att man inte är så bra på golf så kom och spela ändå, om ni ska spela med mig så kommer jag garanterat att höja ert självförtroende!