Believe in Yourself

Våra nyheter

Idag är vi mycket glada att kunna presentera ytterligare en pusselbit i lagbygget till nästa säsong – William Dageryd!

William mäter 187 cm, har Rimbo IF som moderförening och har de 4 senaste säsongerna spelat i Luleås juniorverksamhet, där han i år har varit assisterande kapten samt fått prova på SHL-spel i två matcher.

En tvåvägsback med stor potential att ta kliv högre upp. Han har provat på A-lagsspel och vi har följt honom på nära håll. Det ska bli mycket intressant att se hans utveckling, säger GM Rolf Nilsson.

Här nedan kan du läsa en intervju med William.

Först och främst, välkommen till Boden Hockey!
Tack så mycket!

Vi kan ju börja med att du kan berätta lite för oss vem Wille Dageryd är?
Jag är en kille på 20 år som kommer ifrån Rimbo utanför Stockholm. Flyttlasset gick upp till Luleå för utbildning i hockeygymnasiet för fyra år sedan efter tv-pucken med Stockholm Nord.

Vad gjorde att du valde Boden?
Jag valde Boden hockey för att det är en intressant klubb som strävar framåt och tror att Boden kan hjälpa mig att ta nästa steg i min karriär. Jag fick ett väldigt gott intryck när jag träffade sportchefen samt att jag trivs nu som ”norrbottning” med alla vänner i närheten. Dessutom är många ansikten i Boden bekanta för mig då jag spelat med många av dom. Det är såklart en extra trygghet.

Den här säsongen har gått bra för dig, då du även fått prova på A-lagshockey i SHL. Vad tycker du själv om den här säsongen?
Den gångna säsongen var väldigt lärorik då jag fick vara mycket med A-laget på träningar och några få matcher, samt att jag hade en stor roll i juniorlaget. Tyvärr slutade den för tidigt i kvarten mot modo som sedermera vann SM. Det va surt.

Vad betraktar du som dina främsta kvaliteter som hockeyspelare och vad tror du att du kommer bidra med till laget? Vilka färdigheter tror du att du behöver arbeta särskilt med för att förbättra ytterligare?
Jag skulle säga att jag är en tvåvägsback som gillar att följa med upp i anfallen eller driva upp själv och bygga anfall. Bra skridskoåkning kombinerat med bra teknik och blick för spelet är det som utmärker mig. Det jag vill förbättra i mitt spel är mitt försvarspel samt lära mig att justera mitt spel till de tyngre spelarna och kunna vinna puck på andra sätt.

Du går som junior i J20 till senior i hockeyettan, hur känns det att ta det steget?
Det är det jag förberett mig på så det ska bli en kul utmaning, med en bra sommar-fys så är jag definitivt redo i augusti. Jag har fått känna på seniorhockey en del i vinter med Luleå så jag vet vad som väntar.

Om vi då blickar framåt, vad tror du om Bodens framgångar och hur ser du på chansen att ta klivet upp till Allsvenskan?
Boden visade redan i år att resan uppåt har börjat genom starka prestationer. Genom att fortsätta utveckla och stärka truppen finns absolut chansen. Det kommer krävas ett hårt jobb och engagemang av spelare, ledare och supporters. Vi ska upp!

Skribent: Kristian Nilsson

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm