Believe in Yourself

Våra nyheter

Nu drar det äntligen igång! Värmen har äntligen släppt sitt grepp om oss och vi kan åter igen fokusera på det som är riktigt viktigt, HOCKEY!

Boden börjar säsongen på bortaplan med en riktig värdemätare i form av Piteå.
Matcherna mot Piteå var i fjol mycket hårda och jämna, men det var mer ofta än sällan Boden stod som vinnare när slutsignalen ljöd. Lagen har hunnit med att mötas en gång nu på försäsongen och då var det Piteå som drog det längsta strået och vann med 2-4 i Björknäshallen. Men det var då och nu är nu.

Tommy Wargh sa i en intervju med Boden Gratistidning att laget ser starkare ut i år och det är bara att hålla med, detta såg vi inte minst när Boden mötte Timrå och visade upp ett riktigt fint och smart spel. Onekligen så har sommarträningen gett resultat.

Om ni kollar tillbaka på försäsongen, hur tycker ni att det sett ut och är det något speciellt ni vill att ni tar med er till matchen på söndag?
Vi tar med det vi jobbat med sedan vi gått på is och det är vårt grundspel och rutinerna. Det som gör oss till en lagmaskin tar vi med oss. Det är något vi håller inom gruppen men det är de faktorerna som vi farmför allt tar med inför detta.

Ni har haft lite svårt att få in pucken här på försäsongen ända till sista matchen mot Asplöven, hur har tankarna gått där? Är det något ni tränat extra på?
Det är inget som vi reflekterat kring alls.

När man kollat på matcherna sedan du tog över som tränare för laget så är ju spelidén tydlig, du vill spela med mycket fart och överbelasta så fort läge ges. Men det fysiska spelet har inte alltid varit så framträdande om man bortser från spelare som Eklund och Askebrand. Är det något som du medvetet valt att det ska vara så eller är det bara en biprodukt av er spelidé eller trupp?
Där håller vi inte riktigt med. Vi har tydliga roller i laget. Vi har spelare som ska vara fysiska och spelare som inte alls har den rollen. Spelarna är väl medvetna om vad de har för uppgift ute på isen. Den tydligheten har vi haft från start och det är något som har blivit om än mer tydligt i år.

Piteå spelar på ett smart sätt och utnyttjar hela banans bredd i sitt spel.
I försäsongsmatchen hemma i Björknäshallen såg det ut som att det var det som fällde avgörandet då de lyckades spela sig ur situationerna då ni överbelastade.
Är det något som ni snackat om inför den här matchen?
Självklart har vi kollat på de delarna och det som är viktigt inför, inte bara den här matchen, är att vi måste ta smarta beslut både med och utan pucken. Piteå är ett riktigt skickligt lag som använder hela isen på en bra sätt. De är riktigt duktiga med pucken och tunga att möta i egenzon, så vi måste vara smarta i alla lägen.

Piteå har ett gäng med skickliga spelare som år efter år presterar på ruskigt hög nivå.
Är det några särskilda som ni måste hålla ögonen på?
Högberg, Isaksson och så självklart Bodensonen Sandström. Sandström gjorde sin bästa poängsäsong ifjol i Piteå så han är någon vi verkligen måste se upp med.

Till sist då, hur ser tipset ut för premiären, Wargh sa på upptaktsträffen att ni vinner med 3-4 men vad säger ni, hur slutar matchen?
Vårt fokus ligger inte på några siffror utan om vi kan gå in och skrälla mot ett topplag som Piteå så är vi nöjda.

Här kan du även se en ytterligare intervju med Nobbe, inför söndagens match:

Frågor som osökt kommer upp så här i väntan på premiären är:

  • Kommer laget att ta med sig det smarta och distinkta spelet man stundtals visade upp mot Timrå med snabba spelvändningar?
  • Kommer laget visa upp ett rejält försvarsspel mot ett större och skickligare motstånd?
  • Kommer målskyttet att fortsätta på samma sätt som det gjorde mot Asplöven?

Ja det återstår att se, men visst känns det som att grabbarna verkar ha börjat hitta rätt sedan den där första träningsmatchen vars resultat är totalt oviktigt nu.
En sak som i all fall är säkert är att på söndag kommer det stå ett Bodenlag som är taggade till tänderna och drillade till perfektion ute på isen i LF Arena redo att ge allt!

Boden Hockey 
Ett lag – En stad – En dröm

Arkivbild: Mats Engfors/Fotographic