Believe in Yourself

Våra nyheter

En tradition som lever vidare

För sjunde året kommer det spelas hemvändarmatch i Björnäshallen under juldagen. Något som började i liten skala för hemvändande veteraner har vuxit till en tradition som många bodensare uppskattar och räknar som en del av sitt julfirande.

– Återigen blir vi förvånade över det intresse som finns för matchen, säger initiavtagarna Jonas Hedberg och Tony Gustavsson.

De fortsätter:
– Vi trodde nog att intresset skulle börja svika, men vi har fått så många positiva påstötningar från bodensare och från klubben, så vi tänkte istället gasa på lite extra i år!

Nytt för det sjunde året är att matchen kommer kommer att spelas med fokus på både Prostatacancerföreningens och Bröstcancerföreningens viktiga arbete, som en förlängning av Rosa Bandet och Mustaschkampen. Matchen kommer därför att spelas mellan lagen Boden Hockey Rosa och Boden Hockey Blå.

Veteranerna och A-lagsspelarna kommer att mixas till två lag.
– Jag kommer att vara spelande sportchef/tränare/lagledare för det Rosa laget och Tony kommer att vara motsvarande för det Blåa laget. Jag kan garantera stor prestige mellan de båda lage, det är mycket ära som står på spel, säger Jonas Hedberg.

Genom detta lite nya tilltag så hoppas initiativtagarna på en trevlig hockeytillställning och ett ännu större fokus på det välgörande ändamålet.

– Förutom att hjälpa Boden Hockey i dess fortsatta satsning på ett bra A-lag, nystartat damlag, junior-, ungdoms- och breddidrotten, så vill vi kunna bidra till både den lokala Prostatacancerföreiningens och Bröstcancerföreningens fantastiska arbete. De kommer båda vara där på plats och vi hoppas så många som möjligt kommer och stöttar de, uppmanar Jonas.

Hått utkik på hemsidan och Boden Hockeys informationskanaler

Allt eftersom att värvningsarbetet går framåt så kommer del för del att släppas i respektive lags uppställning. Sillyseason i december – vem värvar tyngst? Rosa eller Blå?

– Jag tror att det kommer vara två väldigt välmeriterade lag på isen på juldagen. Jag har ganska bra kontakter runt om i landet, så jag tror att det Rosa laget kommer att ha ett par starka namn att komplettera upp A-lagsspelarna med. Jag vill ha spelare med mycket energi, medan jag tror Tony letar lite mer rutin och kloka lirare. Vi får väl se vem som värvar bäst, avslutar Jonas.

Som vanligt kommer det att pågå ett flertal aktiviteter, förutom hockeymatchen, så som julmingel, tävlingar och uppträdanden. Nedsläpp är juldagen, 25/12, kl 14.30 i Björknäshallen. Julpuben öppnar redan kl 13.00. Välkomna!