Hockeynytt

Våra nyheter

Örnsköldsvik HF på hemmais skapade inga större bekymmer för Boden Hockey, utan det blev tre friska poäng in till poängskörden.

Boden Hockey inledde matchen mot gästande Örnsköldsvik på ett piggt sätt och laget tog tag i taktpinnen från första nedsläpp.

Efter dryga sju minuters spel kunde Wille Åström inleda målskyttet denna afton när han förvaltade ett tjusigt pass från Alexander Wallin på bästa sätt.

När sedan matchens lirare denna afton, Nils Thomasson, elegant kunde lägga in tvåan drygt sex minuter senare var det absolut lugna gatan för BHF och laget gick till pausvila med en solid tvåmålsledning.

I den andra perioden fortsatte hemmalaget Boden Hockey att trumma på mot Ö-viks mål och mannen för kvällen, Nils Thomasson behövde bara 36 sekunder innan han kunde hänga in trean.

Den berömda spiken i kistan kom relativt tidigt ändå, det tog bara drygt fem minuter när Josh Laframboise hamrade in 4–0 och då var saken klar, även om gästerna snöpligt lyckades reducera med tre minuter kvar av perioden.

I den tredje och sista perioden så bjöds Boden Hockey på ett 5 mot 3 överläge, detta sedan en Örnsköldsviksspelare blivit utvisad direkt innan tekning för otillåten utrustning. När sedan Ö-viksbänken högljutt protesterade mot detta så blev det ytterligare en man på botbänken på grund av “Abuse of officials”.

Men spelet i numerärt överläge hackade lite plus att laget inte hade den där lilla rätta turen så innebar det att Boden tvingades gå lottlösa från detta powerplay.

Istället kunde den för kvällen stekhete Alexander Wallin skicka in femman med drygt halva perioden kvar.

Matchen blev ganska grinig mot slutet av perioden och utvisningarna haglade, men två duktiga målvakter höll pucken från nätmaskorna.

Bägge lagen gjorde dock var sitt mål till och slutsiffrorna skrevs till klara 6–2 (2–0, 2–1, 2–1). Sista målskytt för Boden blev Felix Dahlroth som elegant lyfte upp pucken i krysset.

Matchens gigant denna match blev som sagt Nils Thomasson som med sina 2+2 verkligen fick poängskörden att lossna lite.

– Det är riktigt skönt att det lossnar lite med poänggörandet, men det var en lagseger ikväll. Våran kedja tycker jag gjorde en riktigt bra match allihopa, konstaterar Thomasson.

Vad är dina tankar om matchen som helhet?

– Jag tycker vi gör en bra match, även om vi slappnar av lite väl mycket efter fyran. Men det är sånt som händer. Det viktiga är att vi inte släppte upp dom, utan vi vann mycket välförtjänt, avslutar Nils Thomasson nöjt.

Noterbart är att Alexander Wallin tvingades utgå i den tredje perioden sedan han fått ett skott på kinden och fördes till Sunderby Sjukhus för kontroll och eventuell behandling.

Vi önskar Alexander ett snabbt tillfrisknande.