Hockeynytt

Våra nyheter

Magiskt. Makalöst. Magnifikt. 

Superlativen räcker helt enkelt inte till för att beskriva Bodens andraperiod mot Kiruna IF. 

– Ja, idag var det riktigt bra, myste tränarduon Fagervall och Jönsson efter storsegern. 

 

Boden Hockey hade hemmapremiär på lördagseftermiddagen mot Kiruna IF. Gästande Kiruna som i premiären besegrade Sundsvall i förlängningen hade egentligen bara fem bra minuter i matchen, och det var de första fem. 

Kiruna startade som sagt bra och var rejält riviga direkt från nedsläpp, men Boden kunde efter detta jämna ut spelet och tog över matchen mer och mer ju längre perioden gick. 

Det var Kirunas målvakt, ukrainske Artur Ohandzhanian, som mer eller mindre såg till att det var mållöst efter den första perioden. Han stod för ett flertal svettiga räddningar. 

Men i den andra perioden så kunde han helt enkelt inte hålla tätt längre när Max Wahlgren pricksköt in 1–0 efter 2,38. Efter detta var det verkligen proppen ur för Boden som fortsatte med ett rent brilliant spel och laget formligen öste in mål. Andreas Nilsson ökade på till 2–0 drygt tre och en halv minut senare och så fortsatte det. Boden gick helt enkelt inte att känna igen från Piteåmatchen och var flera nummer större än gästande Kiruna IF som bara kunde ta av sig hjälmarna och tacka för lektionen. Efter den andra perioden stod det hela 5–0 till hockeykrigarna från Boden efter ytterligare mål från Nils Thomasson, Fabian Nilsson samt Felix Dahlroth. 

– Vår andraperiod var fan det bästa vi presterat på väldigt länge, kul att jag även fick hänga dit säsongens första balja, myste Viktor “Ville” Sandberg. 

För visst var det så, Sandberg var nämligen den spelare som fastställde Boden Hockeys siffror till 6–0 med sitt mål efter knappa tre minuters spel i den sista perioden. 

Sandbergs mål kom till efter ett klassiskt passningsspel som för tankarna tillbaka till Sovjetunionens Makarov och Krutov med flera. Elegant med andra ord. 

–Ja det var riktigt roligt. Dessutom fick jag hoppa in med Pontus (Johansson) och Mannberg (Daniel) och vi skrattade i båset eftersom vi måste vara äldsta kedjan i ettan. Vi är ju tillsammans över 90 år, skrattar Viktor Sandberg. 

En annan Bodenspelare som verkligen ska nämnas denna kväll var målvakten Hugo Haas. 

Han hade sannerligen ingen lätt uppgift med tanke på hur spelet såg ut. Han fick långa stunder bara stå still och bli kall för att i nästa sekund rädda frilägen från framstormande Kirunaspelare. 

– Jag är nöjd med matchen och det är alltid roligt att få hålla nollan. Ibland blir det så att man får väldigt få skott på sig och ibland kan man få 40 skott på sig under match, det gäller bara att göra jobbet oavsett hur spelbilden ser ut, säger Haas. 

Vad föredrar du? 

– Jag föredrar naturligtvis att få många skott på mig, men så länge jag håller nollan spelar det ingen roll. Det var tre sköna poäng att ta och nu väntar Sundsvall som blir en tuff match. Sundsvall är ett bra lag, men vi måste spela bättre nu än vad vi gjorde på bortaplan, avslutar en nöjd och glad Hugo Haas. 

Bodentränaren Joakim Fagervall var även han nöjd med segern. 

–Ja, det är jag absolut. Allting flöt på och vi gjorde en stabil insats i den första perioden. Vårt försvarsspel fungerade bra och i den andra perioden blev det islossning i anfallsspelet. Det var skönt att vi kunde få in fem puckar. I den sista perioden kontrollerade vi matchen på ett bra sätt och jag är extremt nöjd med tre poäng, avslutar Joakim Fagervall, Boden Hockey. 

Björn Norén 

Vi i Boden