Believe in Yourself

Våra nyheter

Seger i premiären.

Seriepremiär kittlar alltid lite extra och fredagens premiär var inget undantag. 

 

Boden har en extremt intressant trupp till detta år och med en högintressant tränare i spetsen dessutom. Årets premiärmotståndare var Kiruna IF, ett lag som besegrade Boden Hockey i försäsongens sista match. Frågan var ju om Boden Hockey skulle ta revansch för uddamålsförlusten i DM? 

Svaret blev ett rungande JA! 

Hemmalaget inledde matchen på absolut bästa sätt och Kiruna IF tvingades till att ta en utvisning efter bara 1.06. Max Wahlgren behövde sedan en minut på sig exakt innan han blev premiärskytt. 

Trots målet spelade Kiruna en frejdig hockey och höll verkligen uppe både tempot och intensiteten i spelet och den första perioden blev jämn, det blev dock inga fler mål från något av lagen. 

Foto: Mats Engfors/Fotographic

I den andra perioden så var det gästerna som tog över taktpinnen och kunde skapa flera heta chanser. Men en storspelande målvakt vid namn Hugo Haas spikade igen kassen för sitt Boden Hockey och skapade därmed ett bra läge för laget. 

När sedan Max Wahlgren kunde göra sitt andra mål för kvällen efter de andra raka assisten från Jesper Ylivainio och Isak Pantzare så var detta i ärlighetens namn inte rättvist sett från matchbilden. 

Kiruna hade helt enkelt varit det bättre laget i den andra perioden, men det är målen som räknas och än var perioden inte över. 

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Kiruna IF repade dock mod och kunde i powerplay klippa in reduceringen välförtjänt drygt tre minuter senare. Med bara drygt en och en halv minut kvar av perioden kunde nyförvärvet Isak Pantzare mycket elegant göra sitt första mål i Bodendressen, assisterad för tredje gången denna kväll av Jesper Ylivainio.

Detta kändes som ett oerhört viktigt mål, i alla fall om man lyssnade på Kirunatränaren Mattias Älvero. 

– Ja det målet tog lite knäcken på oss. Det var ett blytungt mål att få emot oss. 

Boden gick till pausvila med en tvåmålsledning. 

I den sista perioden så tog hemmalaget över taktpinnen och när den speciella måltjuven Max Wahlgren gjorde sitt tredje mål för kvällen blev resten av matchen en defilering till slutsignalen. 

Det blev dock högdramatiskt mot slutet när det blev lite “kurr” med 29 sekunder kvar av matchen. 

Domaren tog i lite i överkant enligt min mening och delade ut hela sex tvåminutersutvisningar samt två matchstraff. Med så lite kvar av matchen hade man kanske kunnat bara låta spelarna kyla av sig lite efter en förmaning, men det är domaren som dömer. 

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Tränarna var även inne på detta efter matchen. 

– Ja, det kanske borde räckt med några tvåor i det läget enligt mitt tycke, konstaterar Joakim Fagervall. 

Bodentränaren fick medhåll från Kirunas andretränare Mattias Älvero. 

– Jo det kanske var lite i överkant att ta två matchstraff med bara 29 sekunder kvar av matchen, men som sagt, det är domaren som dömer, avslutar Älvero. 

Nu väntar tre raka bortamatcher (Piteå, Kalix samt Vännäs) innan Boden Hockey återigen får spela i HIVE Arena i och med matchen mot Strömsbro 21/10. 

En sak som var väldigt glädjande att se var den stora publiken som hade hittat till hallen denna kväll. Naturligtvis hoppas vi alla på ett liknande scenario till nästa hemmamatch mot Strömsbro. 

Väl mött i HIVE Arena 

 

Björn Norén