Believe in Yourself

Våra nyheter

Lägesrapport Oktober 2023 

Säsongen är igång och det förändringsarbete vi förberett och jobbat med under en tid börjar nu märkas i stort och smått. Förändringar och omställningar på olika nivåer i vår organisation men som alla har ett gemensamt och övergripande syfte; att driva föreningen framåt, att vi ska bli bättre på det vi gör på och utanför isen. 

 

Ingen har undgått det skifte som skett i Boden Hockeys organisation. Vi är många på nya positioner, och precis som på isen måste vi nöta in ett grundspel och lära oss att hitta varandra. Mycket av de som funnits har varit bra då många ideella krafter före oss lagt ner ett stort jobb som vi nu ska föra vidare. Befintliga relationer ska stärkas och nya ska till på många olika plan.

Vi är också en del av något större, Bodens starka föreningsliv, där vi vill fortsätta vara en del av samhällsbygget, utvecklingen och tillväxten som nu sker här i Boden. Hive Arena Boden ska vara en given mötesplats för vår publik, för våra fans och supportrar men även för de nya Bodensare som nu kommer hit. Vi är en inkluderande förening med en bredd och spets som hela tiden söker samverkan där vi tillsammans med andra föreningar gör Boden till en attraktivare plats att leva och bo på.

Men vår tydliga ambition är att Boden Hockey ska upp i Hockeyallsvenskan, både som lag och organisation. 

 

Här kommer en snabb inflygning om en del saker i vårt pågående förändringsarbete; 

 

Livesändningar 

Vi som förening anser att livesändningar och ett utvecklat samarbeta med fler leverantörer är en viktig del i vårt förbättringsarbete och erbjudande. Föreningen har anpassat livesändningsupplägget med nya programvara och teknik enligt gällande avtal med Hockeyettan. Tester har genomförts under träningssäsongen där vår publik haft en aktiv del i utvecklingsarbetet. Rutiner för livesändningar trimmas mot de nya systemen och kvaliteten utvärderas löpande. Men det är en inlärningsprocess för våra hårt jobbande kollegor och vi ber därför för ett visst mått av tålamod och överseende även om ansvaret hela tiden är vårt. 

 

Digitalt biljettsystem 

Vi inför digitala biljettsystem som är ett naturligt steg för att utveckla och anpassa organisationen för den omvärld vi verkar i. Möjlighet till biljettköp på plats via Swish kommer fortsatt finnas som möjlighet. 

Vi har här valt TicketCo som samverkanspart och systemleverantör, ett val som inte på något sätt är kopplat till överenskommelsen med Hockeyettan. TicketCo ger publiken fler alternativ för en bättre upplevelse både vid biljettköp utanför och i arenan, inklusive förköp i kiosken med funktionen Click & Collect.

 

Matchevent 

Samtidigt som föreningen utvecklar livesändningar finns det en fortsatt uttalad ambition att locka publik till hallen. Det innebär bl.a utveckling av matchprogram, intro, bildskärm och eventunderhållning parallellt. En ny supportershop har landat i form av en portabel modul, som ska gå att ta med på mässor och andra event där Boden Hockey deltar. Ett nytt och efterlängtat ljudsystem monteras vid årsskiftet och ett nytt digitalt matchur ska vara på plats i slutet av oktober 2023. 

 

Marknad och erbjudanden 

Erbjudanden och paket utvecklas kontinuerligt som ska passa både stora och små företag som vill bidra och vara med. Även privata erbjudanden såsom säsongskort, medlemskap, lotterier, tävlingar och event utvecklas så att det ska kännas roligt samtidigt som man stöttar Boden Hockey. Dessa erbjudanden kommuniceras löpande via Boden Hockeys sociala medier. VERKSAMHET OCH ORGANISATION

Ungdomssidan 

Utan ungdomar, ingen framtid. Det här är vår plantskola och vår framtid. Här har vi bestämt att sänka träningsavgiften för göra ungdomshockeyn mer tillgänglig. Vi har rekryterat en ungdomsansvarig som startade sitt uppdrag i september. Vi känner av en positiv trend bland vår ungdomsdag där vi är extra glada för en 25% ökning i hockeyskolan. 

Det har inletts ett arbete med skolorna i Boden för att informera, aktivera och välkomna unga till ishockeyn där spelare och ledare från föreningen och representationslaget har besökt och kommer fortsätta besöka skolorna under pågående säsong. 

 

Juniorverksamheten 

Det är bland våra egna juniorspelare vi hittar naturliga kandidater till A-laget. Det har tagits fram och skrivits specifika juniorkontrakt för de juniorer som visar uppsida. Kontraktet säkrar en möjlighet till en plats och vidare kliv in till representationslaget. 

Här har vi också rekryterat två juniortränare på både J18- och J20-laget för att säkerställa en kvalitetshöjning inom vår juniorverksamhet. 

 

Representationslaget 

Som alla vet leds vårt representationslag av huvudtränare Joakim Fagervall tillsammans med assisterande tränare Christoffer Jönsson. En trupp som tränar och spelar med en sportslig ambition att vinna, med mål som topplag i grundserien och avancemang i slutspelet. 

 

Samarbeten

Ensam är inte stark. Därför har Boden Hockey öppnat upp för nya samarbeten. Detta för att fortsätta utveckla organisationen och skapa möjligheter till fler event, bättre kommunikation och en högre servicegrad till supportrar. 

 

Vi behöver bredda organisationen 

För att fortsätta utveckla och bygga en väl fungerande organisation behöver vi bli fler som på olika sätt kan bidra i föreningen. Idag har vi i ett starkt behov av fler människor med stort hockeyhjärtan till våra matcharrangemangen. 

 

Fler publikvärdar.

Boden Hockey skulle behöva 5-6 publikvärdar som kan bidra till värdskapet och upplevelsen under säsongens hemmamatcher.

 

 • Fler till sekretariatet.

Under säsongen eftersöker vi täckning för 2-4 platser till i sekretariatet för att det ska finnas redundans vid sjukdomar eller annan frånvaro. 

 

Vi söker även dig som har ett hjärta som bultar lite extra för Boden Hockey och känner att du har något att bidra med som vi inte har nämnt. Då är du varmt välkommen att komma i kontakt med oss. 

 

Kommunikation

Digitalt har Boden Hockey via sina sociala plattformar (webb, Facebook och Instagram) skapat ett ökat engagemang och räckvidd. Hundratusentals människor nåddes redan under septembermånad med över en miljon visningar av de inlägg som producerades. Vi ser en styrka och möjlighet i vår kommunikation men det medför också krav och ansvar. Som förening behöver vi tänka till en gång extra när vi exponerar ideella krafter, spelare, supportrar och sponsorer. Vi är väl medvetna om innebörden och ansvaret som vilar på Boden Hockey som förening gällande säkerhet, information, attraktivitet, tillgänglighet och trygghet på våra plattformar. Det är på våra egna plattformar Boden Hockeys information om föreningen kommuniceras. När du söker relevant information om Boden Hockey är det hit du ska söka dig. Boden Hockey som förening kommunicerar inte via hockeyforum, eller andra grupper på Facebook. För frågor kan du kontakta kansliet dagtid för svar via mail eller besök som håller öppen verksamhet onsdagfredag mellan 12.00 till 15.00. 

 

Slutligen 

Allt som allt, handlar detta om en enda sak; Kärleken till idrotten och en gemenskap som är större än bara ett lag. Vi tackar tidigare organisation som lagt grunden för det vi jobbar vidare med just nu. Våra ambitioner är höga och vi är ödmjuka inför uppgiften och vet att det kommer att krävas ett fortsatt hårt jobb. Både på och utanför isen där alla är en del i en värdekedja för att vi ska nå vårt övergripande sportsliga mål som förening, med spel i Hockeyallsvenskan. Vi är medvetna och mycket stolta över de engagemang vi har här i Boden. Det finns en urkraft som trots motgångar hela tiden skapar nya förutsättningar och energi för att nå hela vägen fram. 

 

Välkommen med oss på vägen fram.

VI I BODEN