Hockeynytt

Våra nyheter

INFÖR MATCHEN

Boden Hockey har öppnat Allettan på ett bra sätt. Detta trots den snöpliga uddamålsförlusten i premiären mot Piteå. I den matchen var Boden absolut värda poäng, men målskyttet klickade något, eller som tränare Fagervall kallade det “det var lite rostigt”. 

I den efterföljande matchen mot Kiruna så var det aldrig något snack om saken. Boden Hockey var flera klasser bättre än Kiruna och undertecknad har inte sett en bättre prestation på många många år, sett till det spel som Boden presterade i framförallt den andra perioden. 

Segern där var närmast i underkant. 

Nu väntar Sundsvall, ett lag som verkligen inte har haft en rolig start på Allettan. Laget har endast fått med sig en poäng och detta var efter bortaförlusten i premiären mot Kiruna på övertid. 

Efter denna match har det blivit idel förluster, så räkna med ett revanschsuget gäng som ställer sig på isen mot Bodens hockeykrigare. 

Boden har inga skador i truppen och är spelsugna efter elva spelfria dagar. 

– Det ska bli skönt att få lite tätare med matcher nu, konstaterar tränaren Joakim Fagervall. 

Jag kan absolut förstå att laget vill ha lite tätare med matcher, detta tyckte även Viktor “Ville” Sandberg efter förra matchen, och nu hoppas alla att det ska lossna målskyttemässigt för honom. 

Han fick ju sätta säsongens första mål i matchen mot Kiruna och att det även var glimrande vackert var ingen nackdel. 

Så stötta nu grabbarna på isen och klappa och heja lite extra, så kan vi förhoppningsvis hjälpa grabbarna på traven till tre viktiga poäng. 

Björn Norén 

Vi i Boden