Believe in Yourself

Våra nyheter

5 poäng på 4 matcher. Så summeras starten på säsongen för Boden. Senaste matchen mot Teg var en tillställning där hemmalaget var bättre, men än en gång så var inte marginalerna på Bodens sida. 6 stolpträffar mäktade man med på 3 perioder och tyvärr bara ett mål mot Tegs 2. Teg spelade smart och ställde gärna upp med en ”köttmur” av spelare i det egna slottet då Boden anföll. Det gjorde att puckarna hade problem att leta sig hela vägen fram då hemmalaget sköt.  

Vi kan konstatera att Lagkaptenen Petter Sundqvist återkomst från skada varit välkommen då han gjort 2 mål på lika många matcher. Kapten Sundqvist som kanske är mest känd för sitt hårda jobb verkar nu även ha börjat hitta nätet, nu hoppas vi det håller i sig också. 

På söndag är det så dags för säsongens andra bortamatch, den här gången mot Vännäs. Vännäs som har hunnit med att spela 6 matcher så här långt, innehar just nu 4:e platsen i tabellen med 10 inspelade poäng och +3 i målskillnad.  

Vännäs har tidigare år inte tillhört toppen av Hockeyettan och än så länge är det för tidigt på säsongen för att dra några slutsatser. Anmärkningsvärt är dock att de inte bara är 4 i tabellen, de är även seriens 3:e bästa hemmalag, så det kommer bli en tuff uppgift för Boden på söndag. Speciellt då laget nu saknar Tommy Wargh efter en ful tackling i ryggen 6.05 in i första perioden i matchen mot Teg. En tackling som inte renderade i en utvisning, trots att Wargh fick föras av isen med ambulans.

I dagsläget är Tommy hemma och vilar med smärta i nacke och rygg, samt känselbortfall i en tumme. Han var ner till hallen i torsdags som hastigast. Ryktet om att han har tränat med laget är inte sant, han har inte tränat någonting, säger Robert Nordberg till hemsidan.

En spelare som däremot snart är tillbaka är skarpskytten Max Pålholm, då matchen mot Vännäs är den sista i avstängningen som han blev tilldelad efter försäsongsturneringen i Norge. Pålholm är alltså tillbaka i spel hemma mot Kiruna IF den 10/10. 

Hemsidan hörde av sig till Bodens #8 Lucas Hedlund för att höra lite hur tankarna är inför söndagen. 


Lucas, hur är läget i laget nu efter vad som hände mot Teg i onsdags?
Jag tycker den är bra trots allt. Det blir lite frustration i laget under matchens gång men det gäller att inte fokusera för mycket på domaren och motståndaren utan se till att fokusera på vårt spel och det vi kan påverka. Sen är det alltid tråkigt när spelare blir skadade och Wargh är såklart en viktig spelare för oss men det är bara blicka framåt mot nästa match. 

Vad vet ni om Vännäs?
Att det är ett väldigt bra lag, de jobbar hårt och har några skickliga spelare så det kommer bli en tuff match. 

Hur är det i båset nu kontra när Petter Lasu-Nilsson var med?
Det är inte så stor skillnad, men Petter är en bra matchcoach som är duktig på att pusha på och få upp energin i båset.

Vad måste ni göra annorlunda nu på söndag jämfört med onsdagen?
Vi måste komma väl förberedda med rätt inställning och vara ödmjuka inför uppgiften. Ett enklare spel och gå rakare på mål så tror jag det blir bra. 


Till sist så vill Lucas hälsa till alla fans att han hoppas ni fortsätter att komma och stötta laget i 
de kommande matcherna, så lovar han att laget ska se till att bjuda på fler vinster.

Här finns länken till webbsändningen av matchen:
Vännäs HC – Boden Hockey
Nedsläpp kl 16.00, söndag 7/10, i Vännäs ishall

Foto: Mats Engfors/Fotographic
Skribent: Dennis Eliasson

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm