Hockeynytt

Våra nyheter

Idag väntar en ny match för Boden, då man denna gång beger sig till Umeå för att ta revansch mot Teg.
Senaste matchen slutade med en snöplig förlust med 1-2 på övertid.

Detta lär bli en match som kommer innehålla mycket känslor med tanke på en del incidenter som hände senast lagen möttes. För Teg har det inte riktigt gått på räls och de har än så länge bara samlat ihop 12 poäng på 12 matcher. Dock så har de snott åt sig poäng från både Kalix och Boden och senast vann man med 1-4 mot Asplöven. Det har alltså gått lite upp och ner för dem under seriens gång, men de har visat att det finns potential att slå topplagen. Det återstår att se om Teg kan stå emot Boden lika bra den här gången.

Boden kommer till match med två riktigt bra prestationer bakom sig mot Piteå (vinst 2-1) och Östersund (förlust 4-5 efter straffar). För BHFs del gäller det att komma ut som de har gjort de senaste två matcherna, tro på sitt anfalls- och försvarsspel, hålla en väldigt god disciplin och inte falla ner i motståndarnas tempo, eftersom Teg oftast ligger långt bak i banan med ett bra försvarsspel kombinerat med vassa kontringar.

Läget i truppen är förändrat! Två nyförvärv har kommit in, till att börja med under perioden då Boden saknar en del spelare pga skador. En del förkylningar härjar också i laget, men glädjande nyheter är att Christian Pettersson har kunnat vara med på träning i veckan.

Hemsidan tog sig ett snack med #63 Christian Nyman:

Tjena Nyman!
4 riktigt fina assist från din sida i förra veckans matcher mot topptippade Piteå och Östersund. HockeyEttan-skribenten Mikael Mjörnberg skrev efter derbyt att du bara blir bättre och bättre för varje gång han ser dig.
Hur känner du själv för din egen prestation såhär långt?
Tjabba!
Kul, han verkar snäll! De har väl gått okej men jag känner att jag har mycket mer att ge!

Du valde efter fjolårets säsong att förlänga ytterligare två säsonger med Boden! Vad är det som gör att du trivs så bra i föreningen?
Jag skrev på för jag har stort förtroende för tränarna och spelarna i laget och vet att vi alla strävar mot samma sak.

Nu väntar match mot Tegs SK som för några veckor sedan gästade Björknäshallen i en match som slutade oavgjort på full tid, där Teg sedan drog längsta strået i förlängningen. Vad är nyckeln till att ta 3 poäng denna gång?
Teg är ett bra lag med några skickliga spelare så vi måste sätta vår forecheck och vårt försvarspel.

Är det någonting speciellt ni har lagt extra fokus på under träningarna den senaste tiden?
Vi har fortsatt nött på försvarsspelet och hållit uppe intensiteten.

Hur tror du att matchbilden kommer se ut?
Det lär bli jämnt, båda lagen vill ha mycket puck så de kommer bli ett ställningskrig.

Till sist, har du någon hälsning till Boden-supportrarna?
Jag vill bara tacka för grymt stöd hittills! Det är kul att se så många på matcherna och jag hoppas på fortsatt stöd så att VI kan vinna fler matcher tillsammans!

Nedsläpp kl 19.00 ikväll i A3 Arena.
Webbsändningen till matchen hittar du här:
Tegs SK – Boden Hockey

Foto: Mats Engfors
Skribent: Kristian Nilsson

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm