Believe in Yourself

Våra nyheter

Det kanske inte riktigt gick som man tänkte sig förra matchen borta mot Teg, men Boden Hockey krigade verkligen till sig 1 poäng och varje pinne är viktig nu för en Allettanplats, med 7 matcher kvar att spela.

Det blir ännu en viktig match som står på spel imorgon, då Örnsköldsvik gästar hemmaborgen. Örnsköldsvik har sedan vinsten hemma mot Boden bara spelat 1 match där det slutade med förlust på bortaplan mot Piteå. Det kommer säkerligen vara ett revanschsuget lag som ställer sig på isen på söndag. De spelar ofta med hög fart och pressar motståndaren högt i banan, de vågar också ta risker och vara kreativa i sitt spel.

Örnsköldsvik har också gjort klart med en väldigt intressant spelare vid namn Conny Strömberg, som närmast kommer från spel i IFK Arboga IK (HockeyEttan Västra), där stod han för 14 poäng på 11 matcher. Säsongen innan var han med och tog upp Västerås till Allsvenskan. En tekniskt spelare med 353 allsvenska matcher på meritlistan, det blir intressant att se vad han kommer tillföra för motståndarlaget.

Senast Boden och Örnsköldsvik möttes var det Örnsköldsvik som gick segrande ur striden med 3-1. Ska Boden kunna vända på steken och ta revansch mot ångermanlänningarna så får de inte underskatta sin motståndare, det kommer krävas mycket vilja, aggressivitet och fart för att gå segrande ur matchen.


Foto: Mats Engfors/Fotographic

Hemsidan tog sig ett snack med tränare Robert “Nobbe” Nordberg som delade med sig av några rader “coach snack” som BHF:s ledarstab ägnar sig åt i novembermörkret.

“Välkommen till ännu ett slag i hemmaborgen!
Vi har nu 7 matcher kvar i grundserien och möter denna gång Ö-vik, ett lag som spelar taktiskt defensivt smart och nu förstärkt upp med passningsgeniet Conny S, vilket är kul och bra PR för HockeyEttan.

Övergripande tittar vi idag på hur vi kan få motståndaren i ett oorganiserat tillstånd. Så länge de är organiserade blir det svårare att slå hål på dem.

Finnarna hade under kriget mot ryssen uttrycket “Motti”, vilket betyder “sönderdela” eller “bryta upp”. Det betyder att man ville bryta upp den stora ryska björnen i mindre bitar så att de inte kunde använda hela deras eldkraft. Detta tankesätt använder vi oss också av i vårt sätt att analysera spelet och motståndarna.

Hur kan vi spela ett spel så att motståndaren inte hinner bli organiserad?
Får de komma i samlad kraft och vara samlade i försvarsspelet har de tillgång till för mycket kraft.

Såhär långt in på säsongen har vi givetvis ett spel som vi tror på och känner tillit för, samt ett sätt att kommunicera ut det. Självklart analyseras det och finjusteras under vägen, men det är av ytterst vikt att alla inkluderas i spelidén och därigenom delaktighet.

Så imorgon ska vi “dela upp Ö-vik” i mindre delar för att minska deras samlade eldkraft.”


Matchsponsor i söndagens match är Patomella Takentrepenad. 
Boden Hockey vill ta tillfället att tacka för ert fantastiska stöd! 
Vi hoppas att grabbarna gör ett lika bra jobb vid sidan om isen!

Boden Hockey innehar just nu en Allettanplats, men serien är jämnare än någonsin och Örnsköldsvik är ett av lagen som ligger hack i häl under strecket.
Pucken släpps kl 16.00 i Björknäshallen imorgon, söndag 11/11, i denna viktiga 6 poängs-match. Se till att komma till hallen, så skapar vi tillsammans “den 6 spelaren” och stöttar vårt hemmalag mot vinst!

Skribent: Kristian Nilsson

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm