Hockeynytt

Våra nyheter

Idag börjar äntligen hockeyhelgen! Klockan 16.00 är det nedsläpp i vår hemmaborg.

Köping har haft det tungt så här långt i AllEttan. Laget har bara lyckats vinna 4 matcher under ordinarie tid och en övertidsvinst. Totalt har man alltså skrapat ihop tunna 14 poäng med 12 matcher spelade. Laget huserar just nu på en 8:e plats i AllEttan.

Det jag uppmärksammade inför förra mötet lagen emellan var att under grundserien så verkade det ändå som att Köping var ett lag som kunde producera då de lyckats göra 74 baljor, men nu i AllEttan så verkar det som att just det har gått i stäv. Laget har bara mäktat med att näta 29 gånger och endast 3 lag är sämre än Köping på den fronten i HELA AllEttan dvs. både Norra och Södra tillsammans.

Men de lyckades ändå skrämma oss lite när vi mötte dem på bortaplan, trots att vi fick en smakstart och kunde gå ifrån till en 0-4 ledning efter första perioden. Köping gjorde inte många saker rätt i den perioden och det såg ut som att vi skulle defilera hem matchen och kanske skulle det rent av bli tvåsiffrigt. ICKET! Köping tog sig i kragen och började spela som ett lag igen. Nu blev slutsiffrorna 3-5 i den matchen, men köping visade ändå att de inte var ett lag där det bara var att ställa in skridskorna och vinna.

Det är viktigt nu att inte underskatta motståndaren bara för att det gått tungt för dem hittills, vi ligger på 2:a plats i tabellen, på samma poäng, men 1 mål bakom serieledaren. ALLA och jag menar ALLA vill slå oss, och alla lag kommer att försöka göra årets match mot just oss. Alla lag vill bli det första laget i AllEttan som slår Boden Hockey på ordinarie speltid.

Och vi då? Ja vad ska man säga, obesegrade på ordinarie speltid i AllEttan, endast 1 lag har lyckats plocka mer än 1 poäng av oss och vi har gjort flest mål i serien. Vi är inne i en sjuhelvetes zone just nu. Och som AllEttans poängkung, våran alldeles egna #40 Jesper Ylivainio sa till Norrbottens Media – vi ska vinna ALLA matcher.

”Man går in med tänket ‘nästa match’ och vi går in till alla matcher för att vinna”, säger #80 Robin Askebrand, som hoppas på att vara tillbaka i spel till helgens matcher efter att en förkylning stoppade honom i senaste matchen hemma mot Vännäs.

En annan spelare som saknades på isen var ju #12 Henri Auvinen, som i Bodens tröja har förkroppsligat den finska SISUN. Auvinen har precis som många andra, också varit förkyld i veckan men även här hoppas vi att förkylningen som härjat i laget har lagt sig och att vi får se så många av våra Boden Hockey-krigare som möjligt på banan.

Så för att summera lite, vi leder ligan i flest gjorda mål, Ylivainio leder poängligan, vi leder publikligan, vi har samma poäng som serieledande Östersund och vi är 1 (!), jag säger det igen, 1 (!) mål bakom dem bara. Vi jagar och de känner varje andetag vi tar då vi konstant flåsar dem i nacken. Och inget lag jagar bättre än vi!

Kom ihåg. Boden Hockeys fantastiska partners bjuder all publik på FRI ENTRÉ i helgens BÅDA matcher.
Så nu jä*lar fortsätter vi att pallra oss till hallen och dra med både släkt och vänner så vi slår det där klena publikrekordet på 1972 personer som Troja just nu innehar.

Tillsammans mot ALLSVENSKAN!

Hemsidan tog sig även ett snack med #97 Per Ledin inför matchen och här nedan kan du läsa en intervju med honom. Ytterligare delar av intervjun finns att läsa i dagens matchprogram!

Vad tycker du om AllEttan? Var det som du hade förväntat dig?
AllEttan är över förväntan. Det är en underhållande och sevärd liga. Det finns jättemånga duktiga och talangfulla spelare som skulle göra det bra högre upp i seriesystemet. Det är en Rock n’ Roll-liga på så sätt att man är van att lagen spelar ganska strukturerat, men i AllEttan är det mer fullt ös hela tiden.

Hur är läget i truppen och trivs du i laget?
Läget i truppen är bra och vi har ett bra gäng som har roligt tillsammans. Jag trivs jättebra i gänget!

Vad tror du om lördagens match och motstånd Köping HC? Vad blir nycklarna för att förlänga poängsviten och ta poäng 25 matcher i rad, och allra helst ytterligare 3 poäng?
Ju fler matcher vi har spelat, desto viktigare blir fokuset på oss själva. Där har tränarna och de ledande spelarna en viktig uppgift om att vi hela tiden är fokuserade och aldrig går in och tar något för givet. Det gäller att vara nollställd inför varje match.

Boden toppar inte bara tabellen utan ligger även i topp i publikligan. Hur viktigt är det med stöd från publiken och har du någon hälsning till Bodensupportrarna?
Ni är fantastiska och skapar en magisk stämning. Stödet är jätteviktigt! Det märks inte bara på oss utan även på motståndarna att de inte riktigt trivs när klacken lever om och hejar fram oss.

Vi ses om några timmar i Björknäshallen!

Foto: Mats Engfors/Fotographic
Skribent: Dennis Eliasson

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm