Believe in Yourself

Våra nyheter

Efter en tung förlust i söndags där Boden inte fick utdelning  är det dags för hemmamatch igen och den här gången gästar Kiruna IF Björknäshallen.
Två lag som har haft en något knacklig inledning på säsongen ställs mot varandra och kommer göra allt för att vinna, vilket betyder att vi kan räkna med en fartfylld och underhållande match!
Förra året var det Kiruna som gick segrande ur båda mötena lagen mellan, och under årets försäsongsmatch var det Boden som vann!

Kiruna kommer med en liknande inledning som Boden i bagaget, men ligger 1 poäng före i serietabellen. Senaste matchen slutade i vinst mot Örnsköldsvik så Kirunas självfortroende kommer säkerligen vara på topp inför onsdagen. Kiruna är ofta skridskostarka och smarta i sitt spel och det gäller för Boden att vara på topp från start till slut!

För Boden har de inte riktigt gått som man velat. De två senaste matcherna har slutat i förlust mot Teg hemma och nu senast borta mot Vännäs. Spelet finns där och skottstatistiken har varit till Bodens fördel men pucken har inte riktigt velat leta sig in i kassen. 70 skott på två matcher med endast två gjorda mål framåt  talar för sig självt och förhoppningsvis har den bilden ändrats efter onsdagen, det återstår att se.  En glad nyhet är att Max Pålholm är tillbaka efter avstängning, det kommer att bli riktigt intressant vad han kommer tillföra till laget.

Hemsidan tog sig ett snack med Max inför matchen:

Tjena Max! Hur känns det att vara tillbaka och hur är formen efter att inte ha spelat match på ett tag?
Formen känns bra. Jag har trots allt fått lite av en längre försäsongsträning när det blev som det blev, och suget är riktigt stort nu. Det har både varit jobbigt och tråkigt att få sitta på sidan och kolla, men äntligen är det dags!

Vilka styrkor tycker du själv att du har och kommer bidra med till laget?
Jag är en kreativ spelare som ska bidra offensivt med fart och finess, även sprida mycket energi till mina lagkamrater.

Hur skulle du summera de 5 första inledande matcherna?
Det har varit lite upp och ner de första matcherna, men som lag vet vi att vi både vill och kan prestera bättre.

Vad vet ni om Kiruna IF?
Vi vet att det inte finns några lätta matcher i den här serien, men fokuset ligger på oss och vårt spel.

Är det någonting ni skulle vilja förbättra från förra matchen?
Ja, det är väl att vi har haft mycket lägen och skott men inte riktigt fått in pucken, så det gäller att vara effektiva och hänga dit pucken om man får ett läge.

De 2 senaste matcherna har ni haft många skott på mål men målen har inte riktigt velat trilla in. Hur ska ni göra för att få igång målproduktionen igen?
Det är bara att fortsätta gnugga, mycket puck mot kasse och våga sig in i hetluften och vinna duellerna, då kommer även målen att komma.

Till sist, har du någon hälsning till Bodensupportrarna?
Jag hoppas att ni kommer och hejar och stöttar oss, så lovar jag och killarna mer vinster i fortsättning, syns på onsdag!

Nedsläpp onsdag 10/10 klockan 19.00!
Och glöm nu inte att alla med säsongskort VIP är välkomna till kansliet en timme innan matchstart. Där får du höra analyser av sportchef och tränare!
Matchen ses bäst från läktarplats i Björknäshallen.

Har du inte möjlighet att vara på plats, så kan du se webbsändningen av matchen här:
Boden Hockey – Kiruna IF

Skribent: Kristian Nilsson

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm