Believe in Yourself

Våra nyheter

Vi närmar oss halvtid i HockeyEttan Norras grundserie, drygt ¼ av säsongen är avverkad och Boden ligger just nu på en sjätteplats med 8 poäng, 1 poäng bakom Östersund som i dagsläget innehar sista Allettanplatsen. Östersund möter idag Örnsköldsvik som i sin tur ligger 1 poäng bakom Boden så tabellen kan alltså se helt annorlunda ut senare ikväll redan, beroende på hur den matchen går.

Boden studsade tillbaka med besked, efter två raka förluster, när man resultatmässigt körde över Kiruna IF i onsdags. Siffrorna skrevs till klara 5-1 i favör för våra krigare. Och detta trots att två av lagets mest framstående backar saknades, nämligen Fredrik Bergdahl och Tommy Wargh.

Det finns fortfarande detaljer i spelet som behöver finslipas innan Allettanformen är funnen, men fortsätter man på samma sätt mot Kiruna AIF som man gjorde mot Kiruna IF så är laget på god väg.

Morgondagens match blir en riktigt tuff uppgift, Kiruna AIF som är nykomlingar i HockeyEttan i år, är en riktig överraskning i årets upplaga av Hockeyettan. De har tack vare stabilt spel lyckats plocka in 15 poäng så här långt med en match mer spelad än Boden, och står just nu på en 3:e plats i tabellen. AIF är långt ifrån seriens bästa power play- lag, däremot är de obestridda på förstaplatsen när det gäller penalty killing, där dom har otroligt fina 95.83%. Så om Boden vill få in pucken i Power play så måste spelet verkligen vara på topp i den spelformen.

Boden kommer, om inget oförutsätt händer, att mönstra i stort sett samma lag som man gjorde mot Kiruna IF då både Bergdahl och Wargh fortfarande saknas. Men efter att ha sett hur Boden spelade mot Kiruna IF så kan vi bara konstatera att även om dessa två profiler saknas så har det inte påverkat laget i negativ bemärkelse, snarare har laget visat att när en är borta så axlar någon annan dennes ansvar, och det med bravur.

Max Pålholm gjorde sin första seriematch i onsdagens hemmamatch och borde kanske i ärlighetens namn ha haft med sig 2 mål från den matchen, men nu blev 1 bortdömt på grund av en flyttad målbur och Max fick nöja sig med ett. Han visade dock att han är den spelare som Boden verkar ha saknat i de tidigare matcherna, en målgörare som är i rätt form just nu.

Det var inte bara Max Pålholm som gjorde sin första seriematch i onsdags utan även Albin Eklund var tillbaka och visade som vanligt vägen genom sitt fysiska spel, ett spel som visade sig vara precis det som behövdes. Albin är en spelare som är riktigt jobbig att möta tack vare just den typen av spel. Han ska vara ute på isen och köra över (på ett tillåtet sätt) motståndarna och göra livet surt för dem så fort de får pucken, kan han fortsätta göra det på samma sätt som sist så kommer AIF-spelarna att få det tufft när dom ska försöka finlira med små dribblingar, för då sitter dom som ett frimärke i Eklunds bröst.

16.00 imorgon ute på Lombias is i Kiruna så släpps pucken, och förhoppningsvis så kommer ett vitklätt Boden att stå med ytterligare 3 poäng i bagaget på samma is, 60 effektiva spelminuter senare.

Hemsidan tog sig ett snack med Anton Toolanen inför morgondagens match.

Hej Anton! Hur har veckan varit?
Jag tycker att den har varit bra. Bra form på träningarna och sen en jävligt bra match mot Kiruna IF.

Det var lite högre tempo på den matchen än i matchen mot Vännäs. Vad tycker du var den stora skillnaden?
Framförallt att vi åker mer skridskor, jobbar hårdare och spelar enklare.

Kiruna AIF då, hur känner du inför den matchen? Hur har ni koll på dem?
Jag vet att de har haft en bra inledning på säsongen och vunnit mycket. Det blir en tuff match. Vi måste studsa tillbaka likt matchen mot Kiruna IF och jobba på samma sätt.

Tack så mycket och lycka till imorgon!
Tack så mycket!

Här hittar du webbsändningen av matchen:
Kiruna AIF – Boden Hockey

Skribent: Dennis Eliasson
Foto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm