Believe in Yourself

Våra nyheter

På hösten faller löven?
Ska Asplöven bli undantaget eller kommer Boden göra processen kort med laget från gränsstaden?

Boden Hockeys andra raka seger bärgades i söndags mot Kiruna AIF, men trots att det blev seger så har snacket efter matchen handlat om något helt annat. Nämligen huvudtacklingen på Viktor Sandberg i mitten av den första perioden. Viktor är i nuläget hemma och vilar med ömmande käke och kraftig huvudvärk men han mår trots omständigheterna bra och han hälsar att han gör allt han kan för att komma tillbaka så snabbt som kroppen tillåter.

Men nog om det som varit, det är inget vi kan ändra på och det enda vi kan gör är att se till att det inte sker igen.

Nu lägger vi fokus på nästa match och i den är det Asplöven som gästar Boden hemma i anrika Björknäshallen imorgon onsdag klockan 19.00.

Asplöven såg länge ut att knappt få ihop ett lag. Men där har dem sannerligen motbevisat alla tvivlarna, mig själv inkluderat. Asplöven må ha haft det kämpigt nu i början av säsongen, men ju längre tiden har gått desto mer har laget kommit in i tempot och spelet. Det visade man inte minst när man vann mot Östersund på bortaplan, endast förlorade med uddamålet mot Piteå, och spelade oavgjort och sedan förlorade på förlängning mot Kiruna IF i senaste matchen.

Hemsidan tog ett snack med den föredetta Asplövenspelaren, numera Bodensaren Johan Ceder, för att höra hans tankar om bland annat den senaste tiden och sitt förra lag.

Tjena Johan!
Det blev andra raka segern i söndags, och du var den som satte game winning goal.
Berätta lite om 
matchen och vad du tror det beror på att ni nu är inne på rätt spår igen efter en lite svängig inledning?
Matchen var lite som vår inledning på säsongen, svajig! Vissa stunder sköljer vi över dem och i andra så faller vi ner i deras tempo! Men det är skönt att vi hittar ett sätt att vinna på! Vi har ju ett ganska ungt lag och med en hel del nya spelare så det tar ett tag att komma in i det. Det vet jag ju själv från när jag kom mitt under förra säsongen att det var mycket nytt som tar ett tag att ta in. Men det känns som att alla har börjat förstå det nu, även om vi har en del kvar att jobba med! Men säsongen är lång och det är i slutet vi ska vara som bäst!

Ni möter Asplöven nu, ett lag du tidigare representerat och känner väl till, vad kan du säga om våra motståndare?
Ärligt talat har jag dålig koll på dem! Det är bara en spelare kvar från förra året när jag lirade där, och de har bytt ut i princip allt runt omkring laget också. Men jag vet att C-D varit och spikat igen kassen för dom några matcher. Jag vet även att Nobbe har stenkoll och kommer med en genomgång i veckan!

Du har kommit i gång rätt bra med poängproduktionen den här säsongen och skrapat ihop 7 poäng på lika många matcher, hur upplever du själv att din prestation varit så här långt?
Nu är ju inte poängen alltid kopplat till hur man presterat på plan. Jag tycker att jag har varit lite för mycket upp och ner för att ge mig själv godkänt, men jag får försöka gnugga på och hoppas på att det lossnar spelmässigt också samtidigt som jag fortsätter göra några poäng här och där!

Ni saknade 3 ordinarie backar mot Kiruna AIF, något som nog oroade många supportrar inför matchen men ändå lyckas ni hålla undan på ett bra sätt mot seriens överraskningslag. Vad tror du det berodde på?
Svårt att säga! De backarna vi hade tillgängliga fick mycket istid och gjorde det väldigt bra! Så har vi ju Sunken (Petter Sundqvist) i laget som kliver ner på backplats och det ser ut som att han aldrig gjort annat än att spela back tidigare!

Finns det någon oro i laget över skadeläget, i senaste matchen saknade ni 3 ordinarie backar, och nu är även en spelare som Sandberg borta inför den här matchen?
Ingen oro över hur matcherna ska gå! Nu får andra killar chansen att kliva fram och ta ansvar! Men däremot så lider man ju med grabbarna som är skadade och hoppas att de kommer tillbaka snabbt. Vi behöver alla spelare vi har!

Och till sist så får du säga några väl valda ord till alla era supportrar där ute i Sverige.
Fortsätt stötta oss och visa engagemang! Ni gör det så mycket enklare att ta den där jobbiga backchecken!


Pucken släpps kl 19.00 i Björknäshallen, onsdag 17/10.
Har du inte möjlighet att vara på plats?
Här är länken till webbsändningen av matchen:
Boden Hockey – Asplöven HC

Skribent: Dennis Eliasson

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm