Hockeynytt

Våra nyheter

FRI ENTRÉ, PUBLIKREKORD OCH EN JÄKLA HOCKEYFEST. Ja det är precis vad vi alla hoppas på nu på söndag kl 16.00 i Björknäshallen.

Boden Hockeys sponsorer bjuder alla besökare på ENTRÉAVGIFTEN och vilket tillfälle hade passat bättre för att slå årets gällande publikrekord i Hockeyettan Norra än nu?

Publikrekordet ligger just nu på 1689 personer och jag är övertygad om att Boden är precis den stad som kan slå detta rekord, speciellt när det är ett sådant klassiskt lag som KIRUNA AIF, självaste Börje Salmings moderklubb, som står för motståndet.

Så se nu för f*n till att dra med alla ni känner, släkt och vänner till Björknäshallen på söndag och njut, skrik, busvissla eller bara var. Men var DÄR! Bli en del av historian, en del av rekordet och en del av stödet som laget behöver i den fortsatta jakten mot ALLETTAN. Tillsammans gör vi skillnad, tillsammans är vi en ostoppbar Bodenkraft!

Passa även på att köpa matchprogrammet, där kan ni läsa hur läget är med Viktor “Ville” Sandberg.

Foto: Mats Engfors/Fotographic

2 segrar på de senaste 3 matcherna, ja så ser den senaste tiden ut för vårt Boden Hockey, laget har nu 2 raka segrar genom att först vinna på hemmaplan mot Örnsköldsvik för att sedan köra över Asplöven uppe i Haparanda. Detta trots att flertalet spelare saknats den senaste tiden.

Både André Lalander och Oliver Schack Blomstedt har hunnit komma in ordentligt i laget och dessutom är även Christian Pettersson nu på allvar tillbaka i leken igen vilket han har visat de senaste 2 matcherna.

Skador och sjukdomar är en naturlig del av sporten och något man som tränare räknar med, dock så kanske det inte hör till normalfallet att så pass många spelare är borta samtidigt som det har varit för Boden hittills. Självklart har det påverkat laget och spelet men Boden har visat att det finns en bra bredd inom truppen, se bara på en sådan spelare som Fredrik Larsson för att nämna någon.

Larsson som i vanliga fall spelar back har klivit in och axlat rollen som center och han har gjort det riktigt bra med tanke på förutsättningarna, och teka är något som killen kan. Av de 12 tekningar Larsson tagit så har han vunnit 10 av dem, det ger alltså den rent makalös vinstprocenten på 83.33%. Här har tränartrojkan lite av ett hemligt vapen att slänga in om någon av lagets andra enastående tekare skulle vara lite för trötta i armarna.

Söndagens motståndare heter som sagt Kiruna AIF, nykomlingar i Hockeyettan och årets överraskningslag. AIF ligger i dagsläget på en sjätteplats, 7 poäng bakom Boden med 3 matcher mindre spelade, och bara 1 poäng bakom Östersund som innehar femteplatsen och där med den sista AllEttanplatsen.

Kiruna AIF har 2 segrar på de senaste 5 matcherna och båda dessa har kommit mot SK Lejon. Sedan har man alltså förlorat 3 matcher, 2-3 förlusten hemma på Lombia mot Boden och sedan 2 förluster, hemma och borta mot Piteå. Men AIF var inte långt borta i senaste matchen då man mötte Piteå på hemmaplan, det blev en uddamålsförlust där man i slutet av matchen var en stolpträff från att utjämna till 3-3, men det ville sig inte riktigt och grabbarna från gruvan föll med 2-3.

Så AIF är ett svårspelat lag som spelar med hög fart och efter senaste mötet så kan vi även konstatera att de spelar på gränsen och ibland över för vad som är tillåtet.

Hemsidan slängde pennan på Bodens kapten Petter Sundqvist och bad han ge oss en snabb summering av säsongen så här långt samt lite tankar inför matchen mot AIF.

– Vi har börjat säsongen okej. Prestationerna har varit lite upp och ner, vissa matcher har vi spelat riktigt bra och vissa matcher har vi tyvärr fallit ur ramen. När vi spelar bra och gör det vi kommit överens om då tar vi betalt av motståndarna. Det tar vi med oss framöver.

– AIF har gått starkt i höst. De har en mix av yngre och lite mer rutinerade spelare. Vi kommer dock fokusera på vårt spel och göra allt för att de ska få en jobbig söndagseftermiddag och en lång bussresa hem!

– Vi har haft en del skador senaste tiden men nu i veckan har det trillat tillbaka ett par spelare. Det ökar konkurrensen på träningarna och utvecklar hela laget. Vi är förberedda inför matchen!

– Sist men inte minst hoppas jag att Redstorm kommer fortsätta med samma magiska stöd! Senast i veckan hjälpte de oss med 2-5 segern borta mot Asplöven!!! Lapp på luckan!

Sprid ordet, ta med dig släkt och vänner och kom sedan i tid!
Hockeyfest, fri entré och nedsläpp imorgon, söndag, kl 16.00 i hemmaborgen!

Skribent: Dennis Eliasson

Boden Hockey
Ett lag – En stad – En dröm