Believe in Yourself

Våra nyheter

Nu är det äntligen dags för premiär i vår hemmaborg Björknäshallen!
Kalix står som motståndare och kommer med ett ruskigt självförtroende efter en utklassningsseger mot ett svagt Asplöven som endast ställde upp med 11 utespelare. Siffrorna skrevs till hela 13-2!

Boden kommer närmast från en övertidsförlust mot Piteå där man hämtade in ett 4-2 underläge i tredjeperioden till 4-4 efter att man plockat ut målvakten med mindre än 2 minuter kvar av ordinarie speltid.

Det var en tydlig premiärmatch med lite för många misstag och en del nerver som spelade in. Matchen som sådan var allt som man hade hoppats på i övrigt, det var jämt, tufft och grinigt. Precis som det alltid är när lagen möts.

Men nu är första matchen spelad, nerverna har lugnat sig och misstagen kommer inte göras om. Nobbe fortsätter trycka på detaljerna och har garanterat gått igenom var enda sekund av Piteåmatchen för att kunna rätta till alla småsaker som inte stämde då, inför onsdagens match mot Kalix.

Kalix är ett spelskickligt lag som man inte får göra några misstag mot för då straffar det sig direkt. De kommer stärkta från segern mot Asplöven så vi måste vara på topp för att ta poäng, säger Nobbe.

Spelare som Johan Pettersson, Emil Ström och Julian Edström gäller det att hålla ett extra öga på, dessa herrar har nämligen tillsammans gjort 7 mål och 5 assist på bara 1 match och där är det nyförvärvet från Sollefteå, 22 åriga Emil Ström, som är den hetaste målskytten just nu med 3 mål.

Om Boden inte håller sig ifrån utvisningsbåset på onsdag så kan de verkligen få det hett om öronen för Kalix gör just nu nämligen mål på 50 % av sina numera överlägen, vilket är en alldeles utomordentligt fin siffra för vilket lag som helst. Lika fint som det är för Kalix, lika skräckinjagande är den effektiviteten för Boden.
Det positiva i den kråksången är att Bodens spel i numerärt underläge fungerar riktigt bra och man har en penalty killing-procent på hela 83.33 %.

Det kommer åter igen bli en tight och tuff match i Hockeyettan, men den här gången är det Boden som har hemmaplan och det kan mycket väl bli det som fäller avgörandet på onsdag.

Till sist så måste vi även nämna Bodens supporterförening REDSTORM.
Redstorm kom till Piteå med en nästan full buss och visade Piteåsupportrarna att på läktaren har dem inget att säga till om. Enligt Bodenspelaren Fredrik Larsson så var det som att spela på hemmaplan.

Nedsläpp klockan 19.00, onsdag 19 september, Björknäshallen.
“Kom dit! Det blir jättetrevligt!”
– 
Mats Ulander

Ni som har köpt säsongskort – Dessa går nu att hämta på kansliet!
Kontakta kansliet via telefonnummer 0921- 13336 för mer specifik info.
Har du inte köpt säsongskort än? Ingen fara, det går fortfarande att göra det!
Här kan du läsa mer om säsongskorten:
Stöd ditt lag – Gå på match!

Skribent: Dennis Eliasson
Arkivfoto: Mats Engfors/Fotographic

Boden Hockey 
Ett lag – En stad – En dröm