Våra nyheter

Dion Antisin är bekant för många i Boden Hockey-familjen, huvudsakligen som J20 huvudtränare, men som dessutom har ryckt in och stöttat fler lag runt om i föreningen vid olika tillfällen. Inte minst i A-lags båset vid förra säsongens slutspel. Idag fattade han pennan för att summera kvällens batalj mot Kalix HC. Den första delen är därför skriven på engelska, rykande färsk från hans anteckningar. Längre nedan finner ni en svensk version av summeringen från kvällens match.

Dion Antisin is familiar to many in the Boden Hockey family, primarily as the J20 head coach, but he has also stepped in to support several other teams within the organization on various occasions. Not least in the A-team’s bench during last season’s playoffs. Today, he picked up the pen to summarize tonight’s battle against Kalix HC. The first part is therefore written in English, straight from his notes. Further below, you will find a Swedish version of the summary from tonight’s game.

First period

A good start from Boden gave them the lead in shots but not in goals. Two unfortunate turnovers resulted in two goals for Kalix. Boden outshot Kalix and created more chances but Kalix had a strong showing from their goalie. Kalix led the first 2-0 while Boden led the shots 10-6.

Second period

Boden started the second period strong. Earning two power plays that led to a few good chances on the first and a beautiful goal by Thomasson on the second. Mannberg scores two minutes later off a great pass from Arvidsson. Two more power plays before the end. Boden failed to score but maintained getting chances ending the period 2-2 with shots being 9-1 that period for Boden. Totalling 19-7.

Third Period

A good box play in the first few minutes kept the game tied. A good showing the first 10 minutes with lots of possession and puck going towards the net. Halfway through the period Kalix gets a chance on the power play. A strong Box play kept it at 2-2 going into the final 7 minutes. After a few strong minutes from Kalix, Boden found the back of the net for the third straight goal. Vigor Andersson with a great pass to Karl Andersson for a goal. A later power play with 3 minutes left is a huge positive for Boden as Laframbois scores a rebound goal to seal the game for Boden. A late push from Kalix as they pull the goalie and play 6-5. Game final 4-2 for Boden and shots 29-11

In the end…

Kalix had a good start to the game getting the first two goals and played hard all night. Boden was able to continually pressure Kalix and managed to push through a strong performance from Linus Marcko. Multiple scores from Boden is a huge win as the team is showing it can get scoring from multiple lines.

Dion, over and out…

…Til next time 😉

Vi i Boden.

__

Första perioden
Boden startade bra och tog ledningen i skottstatistiken, men inte i mål. Två olyckliga pucktapp resulterade i två mål för Kalix. Boden sköt fler skott och skapade fler chanser, men Kalix hade en stark insats från sin målvakt. Kalix ledde första perioden med 2-0 medan Boden vann skotten med 10-6.

Andra perioden
Boden började den andra perioden starkt. De fick två powerplay som ledde till några bra chanser på det första och ett vackert mål av Thomasson på det andra. Mannberg gjorde mål två minuter senare efter en fantastisk passning från Arvidsson. Två ytterligare powerplay innan periodens slut. Boden misslyckades med att göra mål men fortsatte att skapa chanser och avslutade perioden 2-2, med skottstatistiken 9-1 till Boden den perioden. Totalt 19-7.

Tredje perioden
Ett bra boxplay de första minuterna höll matchen oavgjord. En stark inledning de första 10 minuterna med mycket puckinnehav och skott mot mål. Halvvägs genom perioden fick Kalix chansen i powerplay. Ett starkt boxplay höll ställningen 2-2 inför de sista 7 minuterna. Efter några starka minuter från Kalix, hittade Boden nätet och gjorde sitt tredje raka mål. Vigor Andersson spelade fram Karl Andersson till mål. Ett senare powerplay med 3 minuter kvar blev en stor fördel för Boden när Laframbois gjorde mål på en retur och säkrade matchen för Boden. Kalix försökte trycka på i slutet genom att plocka ut målvakten och spela 6 mot 5. Matchen slutade 4-2 till Boden och skotten 29-11.

Till slut…
Kalix fick en bra start på matchen med de två första målen och kämpade hårt hela kvällen. Boden lyckades konstant pressa Kalix och klarade av att övervinna en stark insats från Linus Marcko. Flera mål från olika spelare i Boden är en stor vinst då laget visar att de kan få mål från flera kedjor.