Believe in Yourself

Våra nyheter

Boden Hockey kan med glädje presentera nästa förstärkning i föreningen – fd landslagsmålvakten Daniel Larsson är klar som ny målvaktstränare!

Daniel Larsson kommer tillsammans med Johan Norberg att jobba med utvecklingen av våra målvakter, men då främst med målvakterna i A-laget. Larsson har själv haft en framgångsrik karriär som hockeymålvakt och har spelat 8 säsonger i SHL med Luleå, AIK, HV71 och Djurgården och har även tillhört NHL-Laget Detroit Red Wings i NHL, spelat i AHL och representerat Tre Kronor vid flera tillfällen. Säsongen 07/08 blev Daniel utsedd till Årets rookie i SHL och 08/09 blev han uttagen till AHL´s Allstar-team.

– Det känns väldigt bra och roligt att få hjälpa till som målvaktstränare! Jag har fått väldigt mycket erfarenheter och kunskap genom åren jag själv spelat så det känns dumt att inte dela med sig av sånt man lärt sig, säger Daniel Larsson till hemsidan.

Jobbet som målvaktstränare i Boden blir första gången han tar sig an ett arbete som just målvaktstränare.
– Ja, jag har egentligen ingen egen erfarenhet av att vara målvaktstränare men jag har alltid levt för att utveckla mig själv och mitt spel varje dag i samarbete med olika målvaktstränare så det ska bli spännande att stå på andra sidan samarbetet nu.

Vad vet du om målvakterna i laget som du nu ska jobba med?
– Jag vet vilka de är, men inte så mycket mer just nu. Jag har fått höra lite från folk runtikring om hur dem spelar så det blir kul att få bilda sig en egen uppfattning när isen drar igång.

Vad kommer du att kunna bidra med till målvakterna?
– Svårt att säga just nu då jag inte hunnit se grabbarna in action, men jag har en lång erfarenhet av hockeyn på väldigt hög nivå och har spelat mycket matcher så det finns garanterat saker jag kan bidra med i vinter.

Trots sin framgångsrika karriär så valde Daniel att sluta med hockeyn efter säsongen 15/16, endast 30 år gammal. Då hade han spelat två raka säsonger med Luleå HF i SHL.
– Ja det blev det beslutet ganska “tidigt”, men det var ganska många faktorer som spelade in. Jag hade tappat lite av glöden och glädjen till att pressa mig själv till den nivå det krävs för att ligga på topp. Det är svårt att förklara hur mycket som krävs men enklast är väl att säga att man lever hockey dygnet runt. Äta, träna och sova i stort sett varje dag. Sen så hade livet hemma ändrats också med två små barn så livet med att nästan alltid vara på resande fot och aldrig vara hemma med familjen kändes inte värt det längre.

När vi tittade tillbaka på Daniels karriär så berättade han om flera olika minnen som han bär med sig med stolthet. Allt från när han var lite yngre till de riktigt stora meriterna när han var äldre.
– Det är väldigt många minnen jag bär med mig. Till exempel första gången jag fick vara med i U16-landslaget, när jag blev Årets rookie och vann Honken Trophy samma år, hela USA-resan med Detroit och vara med i Allstar-teamet i AHL. Sen alla A-landslagsmatcher, ja det finns mycket att minnas som är roligt.

Hur ser ditt liv ut idag?
– Idag ser livet ut så att jag är egenföretagare och kör grävmaskin genom BDX här i Boden. Jag har haft tur än så länge i livet att jag har fått och kunnat hålla på med sånt jag tycker är roligt och trivs med. Först med hockeyn och nu köra maskiner. Min dröm har alltid varit att starta eget företag efter hockeyn och att köra maskiner för det har alltid varit ett stort intresse hos mig från jag var liten så det känns väldigt kul att man kan följa sina drömmar, avslutar Daniel.

Boden Hockey
Ett lag – en stad – en dröm

 

Foto: Daniel Wegel