Believe in Yourself

Våra nyheter

Boden Hockey tog en komfortabel seger mot Strömsbro med klara 3-0 (1-02-00-0). 

Boden Hockey inledde hockeyhelgen med att ta emot Strömsbro på lördagskvällen. Den första perioden inleddes med ganska jämnt spel där bägge lagen vaskade fram fina lägen. Men det dröjde dock ända fram till matchminut 18 innan målnollan spräcktes, målskytt var Joel Wahlgren. 

I den andra perioden tog hemmalaget Boden Hockey över tillställningen något och kunde efter bara dryga minuten öka på till 2-0 genom centern Nils Thomasson, vackert framspelad av Erik Hannu. 

Efter målet ökade hemmalaget pressen mot Strömsbrokeepern Victor Eriksson och radade upp flera heta chanser. 

Den berömda spiken i kistan kom efter dryga sju minuters spel, detta när lagkaptenen Pontus Johansson elegant hittade nätmaskorna efter assist av Christian Nyman och Joel Wahlgren. 

Efter detta mål var det aldrig något snack om vilket lag som skulle vinna, utan Boden kunde mer eller mindre defilera hem trepoängaren, detta trots att det var en hel period kvar. 

I den tredje och sista perioden hade gästande Strömsbro knappt en enda riktig målchans, även om de stod för sex skott mot för kvällen mycket duktige Jacob Karlsson i hemmakassen. 

Foto: Mats Engfors/Fotographic

En otroligt viktig spelare för Bodens del var Christian Nyman, som efter matchen dock inte var helt nöjd med sin insats. 

– Nej, jag får inte målskyttet att lossna riktigt. Jag gör en ganska bra match från tekningscirkeln, men jag har inte byggt upp självförtroendet nog mycket ännu vad gäller att skjuta. Men det är mycket kvar av säsongen och jag är inte orolig, det kommer att lossna, konstaterar Christian Nyman. 

Foto: Mats Engfors/Fotographic

Nu väntar Hudiksvall i morgon, vad är dina tankar inför den matchen? 

– Det var lite grinigt ikväll och då allra helst i tredje perioden och det lär bli ännu mer grinigt i morgon mot Hudik. Det är alltid roligt att spela om det är lite grinigt, det ska det helt enkelt vara, avslutar Nyman. 

Bodentränaren Joakim Fagervall var efter matchen även han nöjd med matchen. 

– Jag tycker att vi gör framsteg hela tiden, även om det finns en hel del kvar att önska. Men jag är nöjd med segern och extra roligt var det att se Jacob hålla nollan. Detta var det bästa laget vi mött hittills i serien, Strömsbro gjorde en bra match, säger Fagervall. 

Dina tankar inför i morgon? 

– Det blir en viktig match och vi siktar naturligtvis på tre poäng. Jag både hoppas och tror att grabbarna gör en lika stabil insats då, säger Joakim Fagervall avslutningsvis. 

Björn Norén 

Foto: Mats Engfors/Fotographic