Hockeynytt

Våra nyheter

Det var ett helt annat Boden Hockey som tog sig an uppgiften denna gång och det dröjde bara drygt tre minuter innan Calle Åström kunde hänga in trissan elegant, snyggt framspelad av Nils-Petter Hansén-Rim.

Knappt tre minuter senare fick gästande Clemensnäs ett gyllene tillfälle att kvittera, detta sedan Gustav Hedberg drabbades av ett matchstraff. BHF redde dock ut den femminutersanstormningen. Men när Henri Tamminen åkte för en hakning drygt 30 sekunder efter detta så kunde gästerna peta in kvitteringen sju sekunder in på powerplayspelet.

Boden Hockey repade snabbt mod och fortsatte att trumma på mot västerbottningarnas zon och detta gav resultat.

14,42 in i perioden lyckades stekhete Nils Thomasson retfullt lirka in tvåan och Boden var återigen i ledning.

Den andra perioden präglades mestadels av hackigt spel med många utvisningar och dessa avlöste varandra hela tiden. Boden var dock betydligt vassare än Clemensnäs på att utnyttja dessa och det var hemmalaget som ökade på sin ledning till både 3–1 och 4–1 genom Andreas Nilsson och Daniel Mannberg.

Bodens förstakedja var som vanligt het ikväll och de stod för sex poäng ikväll. Felix Dahlroth var även han inblandad med två assist.

En tremålsledning inför den sista perioden gjorde att allting mer eller mindre kändes väldigt klart och gästande Clemensnäs hade nog gett upp detta slag och spelade mer eller mindre bara av matchen.

Med mindre än fyra minuter kvar av matchen fastställde Josh Laframboise segersiffrorna till 5–1 (2–1, 2–0, 1–0).

En spelare som verkligen också glänste denna match var Henri Tamminen. Han spelade som vanligt väldigt fysiskt och gjorde det med bravur. Så vad var då hans tankar kring denna seger?

– Jag tycker vi gör en riktigt bra match. Om vi jämför med insatsen senast på hemmais mot Clemensnäs så är skillnaden som natt och dag. Det var pinsamt att förlora förra hemmamatchen där vi inte gjorde jobbet helt enkelt. Idag gör vi det vi ska och Clemensnäs var helt enkelt inte bra nog att rubba oss, säger Henri.

Även Bodentränaren Robert Bergdahl var betydligt nöjdare än senast mot Clemensnäs.

– Ja, vi gör en betydligt bättre insats idag. I den första perioden tycker jag vi spelar riktigt bra och vi följde verkligen matchplanen. Den andra perioden blir lite sönderryckt med alla utvisningar, så det var lite synd. Den tredje perioden blev lite avslagen, men grabbarna gör det bra och nu tar vi sikte mot Hudiksvall till helgen, säger Robert Bergdahl avslutningsvis.