Hockeynytt

Våra nyheter

Boden Hockeys koncern har en bred medlemsbas.

Aktiva medlemmar uppgår till 439 varav 49 är ledare.

Föreningen har genomfört ett medlemsmöte under året, rörande stadgeändringen hos svenska ishockeyförbundet.

Styrelsen har under året genomfört 20 styrelsemöte samt tre arbetsmöten.

Verksamheten

Boden hockey har under verksamhetsåret haft ett antal fokusområden. En omorganisation med införande av sektioner med olika ansvarsområden var först ut. Detta syftade till att förenkla ledning och styrning, samt att öka delaktigheten i föreningen.

Vidare har föreningen arbetat aktivt med att fokusera på att bygga förtroende och vårda vårat varumärke.

Marknadsavdelningen har fokuserats mot att bygga partnerskap och vårda varumärket ”Boden Hockey”. Intäkterna på marknadssidan har ökat under året, samtidigt som rådande inflation i sin tur har ökat de flesta utgifterna.

Ungdomsverksamheten har blandannat haft fokus på att rekrytera spelare till hockeyskolan och de yngsta ungdomslagen. Här har som ett exempel hockeyskolan ökat sitt deltagarantal med 30 procent, glädjande.

Ungdomslagen har fortfarande ett par årskullar med få deltagare, äldre årskullar där nyrekrytering tyvärr inte är enkelt. Tjejhockeyn har 28 aktiva spelare, vilket även de är mycket glädjande.

Ungdomssektionen genomförde under julledigheterna en väldigt uppskattad föreningsdag i ishallen.

Utöver ett antal lyckade sammandrag för de yngsta spelarna så har vi i år äntligen kunnat genomföra alla tre stora föreningscuperna med fullt antal deltagande lag.

En ungdomsansvarig anställdes under hösten. Tjänsten omstrukturerades under vintern och delades upp på en anställd kanslist och en arvoderad ungdomsansvarig.

Juniorverksamheten har tagit ett kliv framåt gällande struktur och ambition, såväl som sportsligt. Där j18R höll sig kvar utan kval. J20R kvalade upp mot nationell serie och J18D kunde bedriva sin breddverksamhet under hela säsongen.

Seniorverksamheten sett till vårt breddperspektiv med division två spel. Klarade sig kvar i serien utan att kvala, vilket i sig får ses som en framgång.

Reprecentationslaget i Hockeyettan nådde ända fram till en sista femte avgörande match i semifinal för avancemang till kvalserien. Kvlaserien var målet och få således ses som en underprestation.

Ett integrationsprojekt har under året genomförst, där medborgare från Ukraina har fått en inblick i ishockeyn i allmämhet och Boden hockey i synnerhet.

Ekonomin har under hela året stått i fokus. Framförallt har jobbet handlat om att få grepp om kostnaderna, vart kostnaderna ligger, vart pengarna går och vart det går att strama till. Vi känner nu att vi har fått kontroll på detta, vilket gör att vi kan sätta relevanta budgetmål i samtliga delar av föreningen.

Årets resultat kan summeras med att underskottet helt speglar de avskrivningar, kopplat till fodringar mot Hockeyettan och de bojkottande klubbarna, som vi enligt gällande lagar måste genomföra. Utöver detta kan bokslutet anses gått jämt upp.

Styrelsen har under året bestått av nio ledamöten.

  • Ordförande Markus Sammeli
  • Vice ordförande Magnus Nilsson
  • Kassör Emeli Virding
  • Sekreterare Simon Jonsson-Lindgren
  • Ledamot Mattias Öhrvall
  • Ledamot Jan Jönsson
  • Ledamot Britt-Marie Loggert Andrén
  • Ledamot Peter Kristoffersson-Lomakka
  • Ledamot Bengt Lindbäck

Under ordinarie styrelse har suppleant Ronnie Arespång deltagit i verksamhetsarbetet.

Valberedningen består av Daniel Åström(sammankallande), Reine Karlsson och Daniel Sundbom.

Revisor: Advise

/Ordförande Markus Sammeli