Hockeynytt

Våra nyheter

Boden Hockey är DM-vinnare detta år igen. Boden kunde efter en jättefin insats knipa segern mot Piteå Hockey med klara 5–1 (2–0, 2–0, 1–1).

Årets DM avgjordes i Boden under helgen och Kiruna IF, Kalix HC samt Piteå Hockey samlades för att göra upp detta tillsammans med Boden Hockey.

Fredagens match slutade med uddamålsförlust för Bodenkrigarna mot Kiruna IF. Lördagens segermatch mot Kalix HC gjorde att Boden hade allting i egna händer inför den sista matchen.

Det var hemmalaget Boden Hockey som inledde matchen klart piggast och gästerna Piteå hade klara problem att hänga med i svängarna.

BHF vaskade fram flera fina lägen och när lagkaptenen Felix Dahlroth elegant kunde panga in ledningsmålet var det väldigt rättvist.

Efter målet fortsatte Boden att trumma på mot Piteåkassen och tvåan låg verkligen i luften. Det var Dahlroths backkollega Kevin Arvidsson som hittade nätmaskorna strax efteråt. Med ett tjusigt skott från blå kunde Boden konstatera att tvåan var ett faktum och det blev inga fler mål i den första perioden.

I den andra perioden fortsatte Boden att vara det dominerande laget och det var nu som lagets transatlant Josh Laframboise klev fram.

Att den killen kommer att bli nyttig för Boden Hockey i vinter är fullständigt glasklart.

3–0 och 4–0 kom från hans klubba och var i stort sett likadana. Josh gled in från sidan och pangade rent sonika bara in pucken.

– Jag har tränat just skott sedan jag var liten. Det är lite mitt signum, konstaterar Josh Laframboise efter matchen.

Inför den sista perioden ledde Boden med solklara 4–0 och segern var det aldrig något snack om. Detta även om en högst tveksam utvisning ledde till att Piteå kunde reducera siffrorna till 4–1.

Men detta blev en riktig femetta, detta sedan Nils Thomasson fastställde segersiffrorna till 5–1 kort innan slutsignalen.

Det var en mycket nöjd Josh Laframboise som mötte upp efter matchen.

– Det var en riktigt rolig match att spela. Jag tycker vi gör en bra match och vi hade dessutom kunnat gå rent hela helgen om vi bara hade vunnit i fredags. Jag tycker vi hade kvaliteten att vinna även den matchen, men det ville sig inte riktigt, säger Josh.

Hur har du kommit in i laget?

– Jag trivs jättebra. Jag är formligen urkass på svenska, men det börjar snackas mer och mer engelska i omklädningsrummet, så det är ju bra, säger Josh med ett leende.

Bodentränaren Robert Bergdahl var även han en nöjd herre efter matchen.

– Ja, vi gör en riktigt bra match idag. Vi har blivit bättre sett över hela helgen. I fredags var vi väl inte dåliga kanske, men den insatsen lämnade kvar en hel del att önska. Matchen mot Kalix och framförallt denna match var ett klart snäpp upp, konstaterar Robert Bergdahl.

Nu väntar en sista träningsmatch för Boden Hockey innan serien drar igång och det är på bortais nästa helg mot Kalix Hockey. Seriepremiären på hemmais blir även det mot Kalix den 20:e september. Väl mött i hallen, för visst ska vi fylla HIVE Arena?