Hockeynytt

Våra nyheter

En tuff och tät match bjöds det på när Boden tog emot Hudiksvall under söndagseftermiddagen. Det hela gick till förlängning, en förlängning som Boden vann när Kevin Arvidsson la in segermålet i powerplay.

Boden Hockey inledde kvällens drabbning relativt tillbakapressade av ett hungrigt Hudiksvall som verkligen startade i ett rasande tempo.

Ska vi vara helt ärliga så var gästerna klart rappare än hemmalaget Boden Hockey i den första halvleken och detta kunde skönjas på flera sätt. Dels så var skottstatistiken efter den första perioden 2-9 och det är inte bra. Sen drabbades laget av två utvisningar och Hudiksvall ingen, men det bör väl ändå nämnas att de gott kunde fått någon på botbänken de med. Detta kunde naturligtvis inte hålla hur länge som helst, utan efter 13,47 kunde gästande Hudiksvall välförtjänt lyfta in ledningsmålet.

I den andra perioden repade Boden sig något och kunde lyfta upp spelet lite och spelet i anfallszon blev betydligt längre än i den första perioden.

Trots detta så var det en ganska ineffektiv period av egentligen bägge lagen utan att det egentligen hände så där särskilt mycket. Detta kunde tydligt skönjas av 4-3 i skott till Boden som verkligen understryker detta.

Det blev dock inga mål i den andra perioden, utan hemmafansen fick hoppas på den tredje perioden.

Väl där så behövde de inte vänta länge. Josh Laframboise kunde efter 38 sekunders spel ta tillvara på ett strålande pass av Nils Thomasson och kvitteringen satt som en smäck.

Boden Hockey var helt klart piggast i den tredje perioden och laget skapade flera chanser som mycket väl hade kunnat resultera i fler mål.

Utan istället för avgörande under ordinarie tid så gick det hela gick till förlängning.

Väl i förlängningen så drog Hudiksvall på sig en tripping direkt på nedsläpp i stort sett, det hade bara hunnit gå fem sekunder och detta gav naturligtvis Boden Hockey segerhopp.

Boden Hockey visade upp ett bra powerplayspel och när det gått 1,13 av utvisningstiden så kunde Kevin Arvidsson lägga in segerpucken elegant påpassad av Nils Thomasson och Felix Dahlroth.

Att detta var en otroligt tät och tuff match visade sig i skottstatistiken. 15–23 efter till och med förlängning och de skott som väl togs stoppades effektivt av bägge målvakterna.

Anton Hjalmarsson var helt klart matchens lirare och med en räddningsprocent på 95,65 understryker detta faktum.