Hockeynytt

Våra nyheter

Upp som en sol, ner som en pannkaka. Surt sa räven om rönnbären. Man ska icke skåda given häst i munnen. Ja, ordspråken kan göras många efter dagens drabbning mot Sundsvall.

Boden Hockey var heltaggat på revansch efter förra drabbningen lagen emellan på bortaplan och det syntes klart och tydligt på grabbarna ute på isen. Boden kom till dagens match med sex raka segrar vilket är ett otroligt styrkebesked. Det var Boden som tog tag i stafettpinnen från start och gästerna hängde inte riktigt med i svängarna. Boden Hockey fick två chanser i numerärt överläge i den första perioden som de inte lyckades förvalta. Ska vi vara helt krass så skjuts det alldeles för lite i powerplay. Det passas och passas och passas men kommer sällan och aldrig till skott. Det visar sig även i statistiken då Boden hade 7 skott på mål i den första perioden trots dessa numerära överlägen. Nåväl nog om det. Det blev inga mål i den första perioden utan vi hoppar raskt in i den andra.

Väl i den andra perioden blev det målfest. Wille Åström kunde efter dryga minuten spelad sätta 1–0, elegant assisterad av sina kedjekamrater Josh Laframboise och nyförvärvet Elias Elomaa, som i och med denna assist gjorde sin första poäng i Bodentröjan. Efter detta mål försökte gästande Sundsvall på sig en kvittering men detta utan framgång. I stället kunde Bodenkaptenen tillika backgiganten Felix Dahlroth få tag i pucken och lägga en otroligt vacker krosspassning till en helt frispelad Andreas Nilsson som kunde hitta nätmaskorna. Dryga halvminuten senare rasslade det igen. Denna gång var det återigen Wille Åström som var framme och kunde sätta Boden i en komfortabel 3–0 ledning, återigen assisterad av Elias Elomaa.

Men vad är det skrönan säger? Det värsta man kan göra är att leda med 3–0 och ack så rätt den hade denna söndagseftermiddag.

Sundsvall kunde inom loppet av drygt 1,5 minut sätta både 3–1 och 3–2 och därigenom var det återigen match av det hela. Boden kunde hålla tätt bakåt resterande del av perioden och gick därmed in med en uddamålsledning inför den tredje.

I den tredje perioden var det gästerna som var klart hetast och Boden stod nästan på hälarna periodvis. Detta kunde naturligtvis inte hålla hur länge som helst, utan efter 4,34 i perioden kom kvitteringen. Men Boden Hockey hängde inte läpp för detta utan trummade på ordentligt och fick återigen spel i powerplay. Denna gång gjorde man något som man inte gjorde särskilt mycket av de första chanserna man fick i numerärt överläge, nämligen sköt. Vilket också skulle visa sig vara ett vinnande koncept när Kevin Arvidsson sköt ett resolut skott från blålinjen som hittade sig in i mål. Boden hade i och med detta ledningen att spela på och skulle mer eller mindre bara stänga ner matchen. Men sen kom kallduscharnas kalldusch. Sundsvall plockar målvakten och Boden drar på sig en utvisning så gästerna får chans i 6 mot 4. Boden höll tätt bakåt så gott det gick men med ynka 28 sekunder kvar så var kvitteringen ett faktum. Det krävdes därmed förlängning för att skilja lagen åt.

En förlängning som inte blev särskilt långvarig då gästerna vann pucken och Bodenbekante Emil Lindblom åkte på en soloräd och satte pucken i nät. Boden får därmed med sig en poäng från dagens match och ligger fortfarande etta i den något haltande tabellen.

Tränaren Robert Bergdahl var klart besviken efter dagens match.

–      Det är otroligt surt att vi tappar både en 3–0 ledning och 4–3 med bara några sekunder kvar, säger han och fortsätter:

–      Jag tror deras första reducering kommer alldeles för tätt inpå vårt 3–0. Sen har vi maximal utdelning i andra, det ska man inte sticka under stolen med. Men vi släpper tyvärr mål i fel lägen och det gör att Sundsvall äter sig in i matchen, konstaterar Robert Bergdahl.

Ett glädjande besked inför dagens match var dock att både Gustav Hedberg och Karl Andersson var tillbaka i spel. Två otroligt viktiga spelare i Bodens lagbygge denna säsong. I övrigt är läget detsamma som tidigare. Till kvällens match saknades därmed Daniel Mannberg, Alexander Wallin, Philip Wikman samt långtidsskadade Fabian Nilsson. Mannberg utgick i matchen mot Hudiksvall förra söndagen och fanns inte med i dagens laguppställning. Alexander Wallin är som ni alla redan vet opererad och hans återgång är ännu oklar. Philip Wikman borta på grund av en sträckning i ljumsken och vi vet inte när han är tillbaka på is igen.

Nu väntar dubbelmöte mot Hudiksvall HC på bortaplan nästa helg och det kommer förmodligen bli två riktigt tuffa drabbningar.