Hockeynytt

Våra nyheter

Special Teams!

Sex poäng av sex möjliga. Boden Hockey hade en riktigt rolig hemmahelg.

Boden Hockey tog emot Brödernas/Väsby IK HK på söndagen och frågan var om laget skulle upprepa segerreceptet ifrån lördagens segermatch mot Vallentuna?

Mats Engfors/Fotographic

Svaret blev ett rungande JA!

Topplagsbataljen öppnade i ett rasande tempo där bägge lagen verkligen bjöd upp till kamp. Det small i sarghörnen, det var sådär lagom grinigt inledningsvis, som det ska vara.

Men efter ett tag började domarnivån att svaja, det togs rena skitutvisningar för att sedan blundas för grova crosscheckingar mot huvudet etc. Detta uppmärksammades efter matchen på presskonferensen.

– Det är så otroligt tråkigt att det inte är en spelare som är i huvudfokus idag. Domarnivån är på tok för ojämn, säger Bodentränaren Joakim Fagervall.

Utvisningar till höger och vänster gjorde att matchen blev väldigt hackig och sönderryckt där målvakterna stod i fokus. Men med knappa två minuter kvar av perioden så klev matchens gigant, Kevin Arvidsson in i handlingen. Med ett vackert slagskott från blålinjen, naturligtvis var det i powerplay, så var det 1–0 till Boden, assisterad av Andreas Nilsson och Nils Thomasson och detta resultat stod sig in till paus.

I den andra perioden tog Boden över taktpinnen något och när gästande Brödernas/Väsby drog på sig två snabba utvisningar fick Boden Hockey läge att spela fem mot tre i drygt en och en halv minut. Då klev han fram igen, Kevin Arvidsson gjorde ett identiskt mål fram till 2–0, elegant framspelad av Nils Thomasson och Emil Lindblom.

Men det blev special teams som skulle göra alla målen denna kväll, för bara dryga två minuter efter Bodens andra mål åkte Jens Andersson ut till botbänken. Tydligen detta efter en fasthållning?

Nåväl, då passade i alla fall gästerna på att spräcka duktige Hugo Haas målnolla, som förövrigt inte såg ett dyft på grund av duktiga Väsbyspelare som skymde sikten.

Efter detta mål hade Boden ytterligare två spel i numerärt överläge innan perioden var till ända.

Mats Engfors/Fotographic

I den tredje perioden inledde gästande Brödernas/Väsby IK HK klart mycket vassare än Boden. Hemmalaget drabbades av två raka utvisningar, den första redan efter 46 sekunder och detta satte naturligtvis press på Boden Hockey. Men Haas och resten av laget redde ut den stormen, men spelet fortsatte vara ryckigt och utvisningarna haglade.

Boden redde ut anstormningen och kunde knipa tre mycket viktiga poäng, även om det fullständigt brakade lös efter slutsignalen. Spelarna slogs i en hög alldeles vid spelarbåsen och det utdelades två matchstraff till vardera lagen. Men detta hade byggts upp under hela matchen och detta får domartrion ta på sig.

Men överlag sett var det en bra match som alla bjöds på. En match med högt tempo, hög intensitet och kamp. Detta höll Bodentränaren Joakim Fagervall med om efter matchen.

– Ja absolut. Detta är den bästa matchen jag varit med om i ettan. Det är som sagt synd att det inte är spelarna som står i fokus idag. Jag är extremt nöjd med försvarsspelet, anfallsspelet var okej, även om man kan höja det ett snäpp till. Special teams är bra, nej jag är jättenöjd, säger Fagervall.

Kevin Arvidsson gör två mål ikväll, det tillhör väl inte vanligheterna?

– Nej, jag sa åt Kevin att vad han än gjorde i går kväll, gör det varenda helg, säger Joakim Fagervall med ett skratt.

Arvidsson blev utnämnd till matchens lirare, vad hade han då att säga om sin insats?

– Ja, alltså att jag gör två mål och det i samma match är helt otroligt. Jag är väl knappast känd som någon stor målskytt direkt, säger han och skrattar.

Vad tyckte du om matchen i stort?

– Det var en rolig match att spela. Det var lite grinigt ute på isen, men det är alltid skoj om det smäller i sargerna. Jag är väl förvisso inte den mest fysiska spelaren direkt, men det är kul med sådana här matcher. Sen passar det oss bra att möta sådant motstånd, fortsätter Arvidsson.

Nu väntar en dubbelhelg på bortais nästa helg, vad är dina tankar kring dessa två matcher?

– Vi har ju Hudiksvall och Lindlöven borta. Hudik har passat oss bra, men det är ju ett bra lag. Lindlöven har vi ju inte mött tidigare i år, men i fjol spelade vi ju mot dem och de är ett bra lag så det blir tufft. Men spelar vi så här har vi en bra chans, säger Kevin Arvidsson avslutningsvis.

Nu håller vi tummarna för att den gode Arvidsson får rätt och att det blir sex nya poäng nästa helg.

Björn Norén 

Vi i Boden