Hockeynytt

Våra nyheter

Boden Hockey har inlett serien på ett riktigt bra sätt. Laget hade inför onsdagens möte egentligen bara en plump i protokollet, nämligen det första mötet mot Clemensnäs. Förutom den matchen (som vi kallar Voldemort och därmed inte nämner igen) så har laget stått för bra resultat. Visst, Boden förlorade även matchen på bortais mot Sundsvall, men det var helt ärligt en match som BHF förtjänade poäng i. 

Nåväl, nog om historiken… 

I denna match så var det otroligt tätt och tufft, där ett taggat Kiruna IF verkligen visade att de är ett bra hockeylag som kan slå vilket lag som helst. 

Därför var det extra trevligt att se Felix Stenmark på absolut bästa spelhumör. Lugnt och tryggt agerade han i målet och lade vantarna på varenda puck som kom emot honom under den första perioden. 

Hemmalagets måltjuv, Josh Laframboise kunde istället kliva in i handlingen med dryga minuten kvar av perioden. Kevin Arvidsson tillsammans med Felix Dahlroth trixade fram pucken till Josh som elegant satte 1–0. 

I den andra perioden så fortsatte det jämna spelet, men det var dock Boden som så sakteliga började ta över tillställningen. Kiruna IF drog på sig en utvisning efter knappt tre minuters spel och BHF trummade på för tvåan. 

Men det måste i ärlighetens namn sägas att spelet i numerärt överläge inte är på topp. Boden spelar ofta runt pucken i anfallszon, men kommer inte till skott. 

Laget måste helt enkelt börja skjuta mer, men målet skulle ramla in lite senare istället. Andreas Nilsson hittade nätet efter 13,47, elegant assisterad av Osku Koivistoinen och Wille Åström. 

Knappt tre minuter senare var det dags igen. Denna gång var det dags för bastuhete Nils Thomasson att dundra in trean serverad av sina kedjekamrater. 

Bodens förstakedja med Andreas Nilsson, Nils Thomasson och Daniel Mannberg har inlett säsongen strålande som ni alla vet. Nu till denna match saknades dock Mannberg som ersattes av ingen mindre än Henri Tamminen som skötte den uppgiften med bravur. Boden Hockey kunde gå till pausvila med en solid 3–0 ledning i ryggen. 

Väl i den tredje så kändes matchen mer eller mindre redan vunnen för hemmalaget, så därför blev den tämligen avslagen.  

Vad är det Trissreklamen brukar säga? Plötsligt händer det? 

Boden Hockey bjöds på ytterligare ett numerärt överläge och denna gång satt puckuslingen äntligen. Henri Tamminen som tog tillvara på Felix Dahlroths skottretur och elegant lyfte upp pucken i krysset bakom Kirunamålvakten Ludvig Christoffersson. 

Segern skrevs till solklara 4–0 (1–0, 2–0, 1–0) och matchens absoluta gigant denna kväll hette Felix Stenmark. 

Vilken match du gör Felix. 

–Tack, det var verkligen skitroligt kort och gott. Jag har ju inte stått så mycket och jag var otroligt sugen på att spela, säger Stenmark. 

Hur håller man fokuset uppe när man inte har så mycket att göra stundtals? 

– Det gäller att hålla fokuset uppe. Det blir mer press på mig att ta varje skott när man inte får så många skott på sig. Det är ju extra viktigt att visa vad jag verkligen går för när jag får chansen att stå, avslutar Felix Stenmark. 

En annan sak som dock oroar lite är sjuk och skadeläget i Boden Hockey. Till kvällens match saknades Daniel Mannberg, Alexander Wallin, Gustav Hedberg, Karl Andersson, Philip Wikman samt långtidsskadade Fabian Nilsson. 

Hedberg och Andersson var inte med på grund av sjukdom så deras återkomst blir nog relativt snart. Mannberg utgick i söndags som en säkerhetsåtgärd och vilade därför även i dag. Wallin är som ni alla vet opererad och är därför ett osäkert kort. Wikman borta på grund av en sträckning i ljumsken därför oklart om hur länge det dröjer innan Philip är på is igen. 

 Nu väntar Sundsvall hemma på söndag, en ny tuff drabbning. 

Det kommer vara ett revanschsuget Boden Hockey med tanke på den snöpliga förlusten på bortais. Grabbarna behöver verkligen allt stöd de kan få, så se nu till att fylla HIVE Arena.  

Det finns inga ursäkter, ALLA till hallen! 😉 

Björn Norén 

Vi i Boden